detta kanske inte är den bästa tiden att refinansiera din inteckning

Det är ingen hemlighet att inteckning räntorna är på historiskt låga nivåer, vilket många husägare att överväga refinansiering sin inteckning. Men det är viktigt att komma ihåg att refinansieringen inte är en tävling för att få den lägsta hastigheten. Du måste bestämma om en refinansiering verk passar dina personliga ekonomiska förhållanden. Innan beslut fattas om att refinansiera, ta reda på svaren på följande fyra frågor.

Ett. Är det egna kapitalet i ditt hem minskar? Den avskärmning krisen har översvämmat marknaden med osålda och har kört hem värden i nästan alla delar av landet. Det är fullt möjligt att även om du vill att refinansiera, kan en brist på hem kapital hindrar dig från att göra det. Innan betala flera hundra dollar för en bedömning, be fastighetsmäklare som sålde du huset vad de är värda i dagens marknad. Då din bolåneinstitutet kan hjälpa dig att avgöra om det ens är meningsfullt att ansöka om refinansiering.

2. Hur mycket är den avslutande kostnader? När man betänker kostnaden för bedömningen, den nya titeln försäkring, och arvode till din långivare, kan kostnaden för din nya inteckning överstiga eventuella besparingar man kan förvänta sig av den lägre räntan. För att avgöra hur många månader du skulle behöva stanna i ditt hem innan du återställa dina initiala kostnader, vidta månadssparande från din nya månadsbetalning och dela den siffran i den totala avslutande kostnader röjs av din långivare. Är det en realistisk tidsram för din situation?

Tre. Vad är det nya lånet? Om du bara har 20 år kvar på din nuvarande inteckning och du refinansiera en ny inteckning över 30 år, har du gått bara bakåt 10 år. Du kanske har förbättrat din månatliga kassaflöde, men sätta din pension upp med ytterligare 10 år.

4. Hur säker är din framtid? Livet har blivit lite osäkert för alla sektorer av arbetskraften. Jobb är inte stabil, har hela industrier försvunnit under de senaste tre åren, och tyvärr, fortfarande skilsmässor hög. Någon av dessa faktorer kan leda till att sälja ditt hem tidigare än du hade väntat, i vilket fall, har fördelarna med refinansiering gått ner i avloppet.

Om refinansiering din inteckning inte vettigt just nu, överväga att ta de pengar du skulle ha spenderat på refinansiera och satte den mot den huvudsakliga balans i ditt befintliga lån. Var tusen dollar som du minskar din inteckning balans gör räntan mindre och mindre av en faktor. Så sluta jämföra bolåneräntorna på dina grannar och börjar fokusera på din totala finansiella hälsa.