detaljer du kanske vill veta om du tänker refinansiera ur avskärmning

Om du står inför avskärmning du kan titta in sätt att stoppa det eller spara ditt hem. Ett alternativ som bör undersökas och fungerar för många människor är ett lån modifiering. Ett lån modifiering är där du får ytterligare en inteckning lån för att betala av dina befintliga lån på din fastighet. Detta kommer att hjälpa dig att sluta avskärmning så länge du kan betala av lånet.

Att få en refinansiera lån modifiering brukade vara ganska lätt, men nu med marknaden overwhelemed med utmätningar och söker hjälpa bankerna är lite mer strikt och göra följa vissa riktlinjer innan godkänna dig för ett annat lån. Tänk på att de grundläggande kraven för att kvalificera sig för en avskärmning refinansiera kan variera från inteckning företag till inteckning företaget.

tre saker som bankerna kommer att titta på innan du ger dig en refinansiera lån:

Ett. Credit History-Detta kommer att undersökas noggrant, så förhoppningsvis din kredit inte har påverkats för mycket. Om du är i ett tidigt skede av avskärmning och har bara missat ett par avbetalning din kredit bör inte påverkas alltför mycket. Om du har missat betalningar på olika kreditkort och räkningar för flera månader sedan som kan vara ett problem, det beror bara på hur mycket det påverkat din kredit värdering. Det är fortfarande värt ett försök, eftersom du aldrig vet när de bara kan godkänna dig, även när du trodde att det inte fanns någon chans.

2. Resultat-Självklart din inkomst kommer att granskas innan det blir någon form av lån. Du måste visa att du kan ha pengar för lånet, plus eventuella andra nödvändiga kostnader du kan ha som verktyg. Du kommer inte att få någon form av lån om du inte har någon inkomst att betala tillbaka det.

Tre. Belåningsgrad-Det sista som kommer att granskas är lånet till värdet, vilket visar hur mycket en första inteckning panträtt i procent av det beräknade totala värdet av fast egendom. Thebanks vilja veta att de inte tar för stor för en risk när de ger dig ett lån.

En refinansiera lån kan vara svårare att få ytterligare längs din är i avskärmningen kursen, eftersom sannolikt din betalningshistorik och kredit historia har redan påverkats negativt, speciellt om du är mer än två månader försenade i betalningar. Det är därför ett lån modifiering är ett bra alternativ att tänka i pre-avskärmning stadier, innan du har missat en betalning.

Även om du har stora ekonomiska problem och inte har någon inkomst som kommer in, då ett lån modifiering kanske inte fungerar eftersom det är nödvändigt att brukar sätta 30% eget kapital i hemmet.

Även om bankerna har vissa grundläggande krav för en att uppnå ett stopp avskärmning lån, kan vissa banker vara mer förståelse för omständigheterna låntagaren. Få hjälp och hitta någon att kämpa i ditt hörn och prata med bankerna för att du kommer att bättre dina chanser att få ett lån godkänt. Undantag kan alltid göras, så se till att du forskning alla alternativ lån modifiering och prata med rätt personer för att hjälpa dig genom processen.