det-rätt att köpa-systemet i Storbritannien

Rätt att köpa i Storbritannien.

Vad är en “rätt att köpa” inteckning?

Rätten att köpa programmet erbjuds till rådets hyresgäster bor i Förenade kungariket och faller inom ramen för kommunen rätt. Alla RSL: s eller Registrerade Sociala Hyresvärdar är enligt lag skyldig att erbjuda rätt att köpa råd och tid att överlåtelsehandlingar ska ske har också minskat till 3 månader från 12 månader.

Om en hyresgäst väljer rätt att köpa systemet med hopp om att sälja sin egendom omedelbart, kan egendomen inte längre släppas ut på den öppna marknaden utan RSL ha förköpsrätt om att köpa fastigheten tillbaka. Om ett orealistiskt pris erbjuds till hyresgästen då RSL kan fortfarande erbjuda egendomen till en annan RSL.

Den “Rätt att köpa”-systemet ger dig rätt att köpa din fastighet från rådet efter en viss summa ockupationen. Den tid som du har levt det kommer också att påverka rabatten på köpeskillingen för fastigheten.

Generellt en tumregel är att om du har varit hyresgäst i över fem år i den egendomen då du anses berättigad att ansöka om ordningen.

Detta kan frångås om du var i hyresrätt före den 18 januari 2005 i vilket fall du bara måste ha bott där i minst två år.

Är det värt det?

Med ett femårigt hyresavtal, har du rätt till en 35% rabatt på fastigheten priset. Detta beror på din kommun, så kolla de särskilda siffror för ditt område.

Om du har varit i bostad för 20 år sedan kan du rycka ditt hus för upp till hälften av sitt värde med upp till 50% rabatt erbjuds i vissa kommuner.

Dessa siffror gör investeringen gynnsamt och kommer också att ge dig chansen att äga din egen egendom, effektivt sätta dig på fastigheten stege. Vissa långivare och rådgivare inteckning erbjuder nu en specifik produkt som fokuserar på “rätt att köpa”-systemet, och det är värt att kontrollera några av specialister innan närmar bankerna.

När du har matat in till en rätt att köpa programmet på din fastighet är det i slutändan upp till hyresvärden (rådet) om du är framgångsrik eller inte.

Hur ansöker:

Kontakta ditt lokala kontor rådet hyresrätt, eller din direktlänk till din hyresvärd och ange att du vill delta i rätten att köpa systemet.

avsnitt 125

Om du är framgångsrik i din begäran, en skrivelse med rubriken “Avsnitt 125” kommer att skickas till dig, detta påstår bland annat priset hyresvärden vill sälja fastigheten för, försäljningsvillkor och rabatter du har rätt till som hyresgäst .

Från och med dagen för mottagandet av 125 du har 12 veckor att göra ditt svar. Det är också tillrådligt att få undersökningar och rådgivning inom denna tid.