det oss statskassan har fullt förpliktigad att köpa över 1 biljon i värdepapper inteckning tillbaka genom mars 2010

I ett försök att stabilisera hem värden och att få vårt finansiella system går framåt på vägen till positiv tillväxt administrationen har pumpat biljoner dollar i budgeten genom olika program. Några av dessa metoder var avsedda att sporra skapandet av arbetstillfällen samt få kredit flödar för konsumenten och att hålla lånekostnaderna låga under en lång tidsperiod.

Kalifornien villaägare som fortfarande känner den monetära stammen från depression har svårt att betala sina lån, i de flesta fall, och söker hjälp. Dilemmat med många husägare är deras kredit har tagit en smäll, är deras inteckning under vatten, de är brottsligt på sin inteckning, eller de helt enkelt inte har eget kapital i deras hem för att refinansiera, så ett bostadslån inteckning modifiering är deras enda alternativ.

Att få en lägre månatlig betalning, för många husägare, skulle gå en lång väg att få tillbaka dem på en säkrare ekonomisk grund. Villaägare kan dra nytta av ett bostadslån modifiering eftersom den månatliga inteckning bekostnad för någon i bostadslån modifiering program kommer att vara beroende av sin månadsinkomst.
Vanligtvis, i bostadslånet inteckning modifiering program, är en husägare kommer att sänka sina månad till månad inteckning betalning till cirka 30% av sin årsinkomst. Detta skulle hjälpa många villaägare på randen till försumliga eller avskärmning, men det är en lång process att göra innan de får en modifiering bostadslån.

De kommer att behöva fylla i papper och gå igenom en preliminär modifikation, som är tänkt att pågå i ungefär tre månader men vissa har utvidgats, och det finns vittnesbörd om oroligheterna i modifieringen förfarande när det handlar långivare.

Trots att problem och frustrationer som kan hända, om du är i behov av ett bostadslån modifiering, prata med er långivare och påbörja processen om du kan och om det är lämpligt för dig. Även om du träffar vägbulor på vägen, får inte gräva ner sig i processen och kom ihåg att en modifiering väl kan vara något att spara ditt hem och få dig tillbaka på fötterna.

Ett sådant program som har hållit bolåneräntorna artificiellt låga under en tid nu är Feds inteckning back säkerhet (MBS) programmet för köp. FED har åtagit sig att investera i $ 1,25 biljoner i värdepapper inteckning tillbaka med Mars 31, 2010. Federal Open Market Committee (FOMC) har fortsatt att upprepa sin avsikt att avsluta programmet i slutet av mars, som väntas ha en negativ konsekvens på riktningen av bolåneräntorna i en nära framtid. Vi räknar bolåneräntorna att stiga så mycket som 0,5% till 0,75% av sommaren 2010. Många fastigheter och inteckning proffs säger just nu är det dags att köpa eller refinansiera det hem. Med hem värden ner så mycket som 50% i vissa lägen, och med bolåneräntor som historiskt låga nivåer, och bostad skattelättnader finns för både första gången och flytta upp köpare, på denna punkt är en bra tid att överväga att köpa detta hem.