det handlar om omvänd mortgage_

Den största rädslan som griper pensionärer i USA är den ekonomiska osäkerheten. Tja du kanske har investerat i många finansiella planer och också har fått pensionsförmåner från den organisation du arbetade för. Men som du huvudet i din gyllene år, kommer du att se en stor skillnad i termer av vad du tror och vad du står inför. Dina inkomster kanske platta eller dina medicinska räkningar ökar. Under sådana omständigheter kan en omvänd inteckning kan lindra en hel del denna stress

Nu vad är en omvänd inteckning? Tja, det är en speciell typ av lån som gör att ägaren av ett hus för att omvandla en del av hem kapital till kontanter att de kommer att komma. Fördelen med ett sådant lån är att de medel som är icke-skattepliktiga. De är också oberoende av rätten till social trygghet eller Medicare fördelar. Däremot kan du behöva titta in i Federal Supplemental Security inkomst program som sätter en gräns för mottagarna om deras likvida medel. Fördelen med omvänd inteckning är att du behåller titeln till hemmet och kan göra något underhåll och renovering när lånet betalas ut. Lånet är i kraft fram till den sista titleholder dör eller säljer fastigheten. Under denna typ eller inteckning långivaren inte kan be dig att lämna huset, inte heller finns det några månatliga betalningar för att efterskänka lånet. Det kan betalas när som helst. En omvänd inteckning kan bespara dig månatliga skuldförbindelser.

Nu hur man kvalificera sig för omvänd inteckning? Tja, måste du vara 62 år eller äldre, äger ett hem med en del eget kapital. Det finns inga kriterier för inkomster eller kredit kvalifikationer, bör dock de befintliga inteckningar eller panträtter betalas ut. Du bör också betala försäkring och fastighetsskatt, men mer ofta än inte dessa betalas med resultatet från den omvända.

Nästa fråga är hur man använder de medel från denna typ av inteckning? Nåväl, det finns inga förinställda regler för det. Du kan använda det som du vill göra dina ihop. Medlen är mycket fördelaktigt för att betala av skulder, främst bostads-och kreditkort. De kan utnyttjas i renovera huset eller göra reparationer. Du kan också använda den för att möta dina levnadskostnader. En annan viktig kostnad som måste beaktas är vård eller omsorg. De pengar som kommer från en omvänd inteckning kan hjälpa dig att uppfylla dessa. Du kan också lätta den ekonomiska bördan på barn genom att finansiera för sin utbildning, och ge dem uppnå sina mål.