Det arbetsmarknaden vänt upp och ner

IT-arbetsmarknaden vänt upp och ner

sårade

De Jeremeiahs måste slicka sina sår när de ser hur IT arbetsmarknad har studsat.

Om någon läste entreprenören platser och forum de kommer ihåg all dysterhet och förtvivlan bara 18 månader sedan. De kommer ihåg entreprenörer och agenter, förmodligen i know, och väl respekterad, säger att den krympande marknad skulle, om något, bli värre och inte bättre.

Forumen var fulla av entreprenörer som säger hur svårt det var att få ett kontrakt eller ens något arbete av något slag.

Några sade att de hade försökt att få permie jobb men kunde inte ens få dem som myndigheter och arbetsgivare var misstänksam om deras motiv och hur länge de skulle stanna i permiedom.

gått tyst

Nu har det gått allt tyst på entreprenörer Forums mån arbetslösa entreprenörer berörs. Naturligtvis är inte alla tillbaka i arbete men de flesta av dem fortfarande på bänken får fler samtal och intervjuer och har nu mer hopp för framtiden.

Det verkar som om nästan varje dag nu det finns någon myndighet eller jobb ombord eller undersökning säga hur väl marknaden gör och uttrycka massor av hopp inför framtiden.

Faktum är att organen går så bra att det är en överraskning att deras aktiekurser inte har stigit mer.

Även offshore outsourcing verkar inte så lockande idag som prisskillnaden försvinner snabbt.

Vi har inte haft den förväntade floden av IT-utvecklare från EU: s kandidatländer heller.

Allt i trädgården ser mycket mer ljus nu. Det talas återigen om hotande kompetensbristen.

viktigaste faktorn

NamesFacesPlaces sade under nedgången som vi trodde att marknaden skulle förändras till det bättre och att den viktigaste faktorn inblandad här var inte Y2K, IT-boomen, arbetstillstånd eller offshore outsourcing, men nedgången i ekonomin.

Vi sade att IT-professionen, och speciellt upphandlande hade blivit starkt cyklisk och skulle vara det första område som ska hackas på någon nedgång.

Vi är glada att se att vi var korrekta, men entreprenörer som är nu tillbaka i arbetet bör glömma Porsche och champagnen livsstil.

Så säkert som natt följer på dag kommer det att finnas en konjunkturnedgång gång ner linjen och IT-entreprenörer kommer att kastas ut av arbetet i de tiotusentals igen.

Förbered dig för den dagen när den kommer igen!