Det är viktigt att ta reda på din långivare riktlinjer för ett lån modifiering

Villaägare försöker för lån ändringar för att sänka sina månatliga inteckning betalningar under dessa svåra ekonomiska tider. Villaägare som backas upp av den nuvarande administrationen för att hålla dem från att utestänga på sina hem. Eftersom detta är fallet banker och långivare sätter kriterier / krav på plats utifrån de riktlinjer som fastställts av Home Affordable Ändring Program. Avhandlingar riktlinjer / kriterier / krav inkluderar:

-Fastigheten husägare ansätter lån modifiering för måste ha säkrats före 1 januari, 2009.
-Den husägare behöver för närvarande bor på fastigheten.
-Hela beloppet av inteckning inte kan vara mer än $ 729.500.
-Den husägare måste underteckna ett dokument som juridiskt säger att de är under en ekonomisk svårighet.
-Den husägare måste lämna den begärda dokumentationen av all sin inkomst, få information och skulder.

Förutom listan ovan, har många banker och långivare läggs riktlinjer / kriterier / krav som de kan lägga till i listan, vilket är upp till dem. Dessa kan omfatta, men är inte begränsade till din kredit värdering. Några av de banker / långivare kommer att vända dig bort för inte så stor poäng, medan andra kommer att arbeta med dig beroende på din situation. Riktlinjerna / kriterier / krav kan hittas på deras hemsida, men om du inte kan hitta det ge dem ett samtal.

När du ringer för att få information eller för att ansöka om lån ändring du vill tala med förlust lindring avdelning. De flesta långivare kommer att ha en avdelning förlust lindring, eller kommer det att heta något liknande. Vissa långivare är inte riktigt säker på vad de behöver göra med ett lån modifiering.

Varje långivare har riktlinjer som de följer, de är inte alltid lätt i alla situationer. Vissa husägare tycker att det inte är värt att försöka få till förlusten lindring avdelning, så de försöker få hjälp av en konsult. Långivare vill arbeta igenom skuld och få så mycket tillbaka som möjligt, gör de inte alltid vet hur man ska hantera situationen eller vad man ska göra.

Om du känner till och förstår de riktlinjer / kriterier / krav det kommer att göra det lättare för dig att förhandla med långivare så att du kan få hjälp lån modifiering.