Det är viktigt att ha en handpenning när man köper ett nytt hem

Under fastighets-boom i början av 2000-talet bostadsköpare var att få godkänt för bostadslån utan att behöva lägga pengar ner på lånet. Det verkar som en bra idé, eller hur? Du hamnar i ett helt nytt hem och det kostar dig absolut ingenting och i vissa fall kan du även få pengar. Byggare hade otroliga försäljning och ger otroliga incitament till alla nya bostadsköpare. Då bostadsbristen hit och långivare började snabbt att byta kreditgivning.

Även med en stark kredit rapport för inga pengar ner alternativ är inte det bästa valet något nytt hem shopper. Anledningen är att efter ett par månader den månatliga utbetalningen kommer att öka till där det är tänkt att vara. När detta händer de flesta människor befinner sig i ett tillstånd av ånger eller köpare ånger. Det finns några stora fördelar med att lägga pengar ner på inköp av ett hem.

En av de största fördelarna med att ha pengar att lägga ner är att genom att göra detta kommer du att få en lägre ränta som avsevärt kommer att minska mängden pengar du är skyldig för huset. Under de senaste långivarna vanligtvis skulle kräva åtminstone 20% ner för att få lånet godkänt. De flesta har blivit av de program som låter köpare till ett hem utan att behöva lägga pengar ner. Jag har hört av privata lån på drygt 100% för att täcka den sista kostnaden för hemmet. En stor nackdel med ett privat lån är den privata försäkringar för hypotekslån som krävs för att få godkänt kan bli kostsamt.

Freddie Mac och Fannie Mae är två finansiella organisationer som tillhandahåller lån specifikt för första gången hem köpare. Dessa lån är kräver normalt en handpenning men kan vara lägre än det normala 20%. Lån från Freddie och Fannie be typiskt för endast 3%, på den negativa sidan du får betala mer för hemmet på sikt.

En sak du bör ta från den här artikeln om du funderar på att köpa din första eller tredje hem är att ju mer pengar du har för en handpenning desto lägre belopp du faktiskt betala totalt för hemmet.