det är en bra tid att refinansiera din inteckning i skogslandet, TX

Enligt MLS statistik för augusti månad 2009 har huspriserna ökat marginellt under det senaste året med året-to-date median enfamiljshus försäljningspriset ökar från $ 211.000 till $ 215.000. Medan antalet försäljningar har visserligen minskat betydligt, och antalet månader av inventeringen har ökat från 5,4 till 6,1 under det senaste året, är stabiliteten i detta område anmärkningsvärt.

Steady hem värden är viktiga, även om du planerar att vistas i din nuvarande bostad. Denna stabilitet är avgörande för inteckning refinansiering eftersom mängden pengar du kan låna är starkt beroende av marknadsvärdet på din bostad. För låntagare som har lagt ner lite eller inga pengar ner på inköp av deras hus, förmågan att refinansiera i dag, är AOS låg ränta miljö beror på en aktuell marknadsvärdering visar prisstabiliteten, eller ens gillande. Dessutom, AOS statens lag nu gränser, Äúcash-out, AU vinstandelslån och refinansiering till 80% av hemmet, aktuella marknadsvärdet.

Den, Äúloan-till-värde, påverkar au procentsats även hastigheten och termer du får på ditt bolån. En låntagare försöker refinansiera ett lån med en återstående saldo på 60% av hemmet, kommer AOS aktuellt värde får bättre priser (dvs. en lägre ränta) än någon som refinansiering på 80%. Mindre kapital kommer att innebära mer upplevd risk för banken. Den mest gynnsamma prissättningen kan hittas under en 60% lån till värde, och refinansiering möjligheter kan vara mycket begränsad över 80%. Möjligheten att säkra täckning försäkringar för hypotekslån, som skyddar långivare mot standard på lån med lägre husägare eget kapital, har blivit dyrare, och emissionsgarantier har blivit svårare. Många långivare är försiktiga att göra någon refinansiera transaktion där privata försäkringar för hypotekslån krävs, även i en relativt sund fastighetsmarknad som The Woodlands.

Låntagare kan ha viss lättnad även om de har liten eller ingen rättvisa i deras hem. Tidigare i år meddelade inteckning jättarna Fannie Mae och Freddie Mac refinansiera program utformade för att hjälpa villaägare som har liten eller ingen rättvisa byggt upp i sitt hem. Ägare kan sänka sina bolåneräntor genom Freddie Mac Relief Refinance och Fannie Mae DU Refi Plus program. För att kvalificera sig måste ditt lån ägas av en av dessa inteckning byråer. En lokal bolåneinstitutet kan låta dig veta om du uppfyller kraven för något av dessa program.

Lyckligtvis för många av områdets invånare, bolåneräntor i Texas är bland de lägsta i landet, till stor del på grund av den relativa styrkan i Texas ekonomin. Houston-området bolåneräntor kan ofta vara 0,25% lägre än i andra delar av USA. Dessutom kan vissa delar av landet, som har identifierats som skadliga marknader meddelas mycket mer kritiskt än Houston storstadsområde.

Summan av kardemumman är: Om din bolåneräntan är över 6%, bör du överväga alla dina refinansiering alternativ. Don? T låta den negativa pressen om hem värden och kreditkrisen avskräcka dig från att avgöra om en inteckning refinansiering kan spara dig pengar.