det aktuella läget i inteckning industrin

Vad är sub-prime lån?

Under 1960 och 70-talen, skulle många låneinstitut använder en process som kallas redlining att neka lån. Redlining använder gränser för att avgöra vem som skulle kvalificera sig för ett lån. Typiskt redlining förhindras minoritetsgrupper eller människor som lever på mindre eftertraktade områden från att äga ett hem. När denna process blev allmänt känt, vidtogs åtgärder för att stoppa bruket. Inteckning industrin avreglerades och ett system som i stället för att uppmuntra dem som tidigare inte kunde köpa ett hem att bli husägare.

Denna process var inte utan sina brister, dock. Som bostadsmarknaden värms upp, såg långivare efter sätt att lån till dem som tekniskt sett inte bör övervägas för lån. En sub-prime lån är den term som används för lån som är riskabelt än ett traditionellt lån. En köpare kan ha ett legitimt skäl för att behöva en sub-prime lån, men för många var det sub-prime lån ett sätt att köpa ett hem som de egentligen inte hade råd. Tillsammans med sub-prime lån kom lossade restriktioner för underwriting lån, och många ingen handpenning-inget dokument lånen skrevs. Köpare kan kvalificera sig för ett bostadslån med en kredit värdering under 600.

En person i behov av en sub-prime lån anses vara en icke-överensstämmande köpare. Några anledningar till att en köpare kan passa dessa kvalifikationer är om de har en dålig kredit historia, kan de inte dokumentera sina inkomster, eller de köper en dyr hem. Eftersom federala lånebelopp, uppbackade av Freddie Mac och Fannie Mae, är begränsade till $ 417.000, är ??något högre belopp än detta betraktas som en jumbo lån, och krävs särskild finansiering. Sub-prime lån har traditionellt en högre småbrottslighet.

Vad har hänt med fastighetsmarknaden?

Även om det verkar som att alla håller på att förlora sina hem, är situationen inte så förfärligt. Ungefär 14% av sub-prime lån går brottsligt. Även om denna siffra är högre än traditionella lån, är det fortfarande en 86% återbetalning takt. Eftersom subprimelån syftar till dem som inte skulle kvalificera sig för ett traditionellt lån, är det förståeligt att brottsligheten skulle öka.

För sub-prime lån för att fungera korrekt, måste bostadsmarknaden vara relativt stabil, och bostäder måste fortsätta att öka i värde. När detta inte sker, misskötsel ökar. Med en justerbar sats inteckning, som dessa sub-prime lån vanligtvis är, kan den månatliga utbetalningen öka dramatiskt. Förr i tiden, när dessa priser ökat, kan husägare refinansiera hem. Men med en stagnera bostadsmarknaden, kan hemmet bedöma inte för det belopp som behövs. När detta händer, kan ägaren refinansiera inte, och de sitter fast med högre månatliga inteckning betalning.

Det är intressant att notera att 35% av de bostäder som är avskärmad i sub-prime marknaden är förvaltningsfastigheter. Dessa är oftast andra egenskaper, som köpts av ägaren som hoppas kunna fixa hem upp och “flip” det, eller sälja det snabbt, helst före den första betalningen. När bostadsmarknaden lugnade ner, och dessa hem satt på marknaden, ägarna låst in inte bara deras primära bostad, men göra avbetalning på förvaltningsfastigheter också.

Hur påverkar bolånekrisen mig?

Påverkar den aktuella bolånekrisen du? Det får. Många människor är i hem som är värda mindre än de är skyldiga. Om du är i denna situation, skulle det vara omöjligt att refinansiera hem om det behövs. Dessutom, som bor i ett hem som är värt mindre än vad du nu betalar, betyder det att du har något eget kapital i hemmet. Om du behöver några snabba pengar, skulle du inte kunna utnyttja ett hem kapital kredit, och ditt hem, oavsett hur trevligt, inte är tekniskt betraktas som en tillgång.

Ett annat sätt att det nuvarande läget i inteckning industrin påverkar oss alla är genom hem värden. Det är en cirkulär problem. När fler människor inte har råd med sina bolån, tvingas de att ingå blankning med sina långivare. En kort försäljning är en försäljning där den nya köparen betalar mindre än det belopp som betalas på lånet. När hemmet är inblandad i en kort försäljning, får köparen hem för mindre än marknadsvärdet. Hemmet försäljningspris registreras, sänka fastighetsvärdena i grannskapet.

Hur kan man förhindra att få indragen i bolånekrisen? Medan de flesta är överens om att detta är en cykel, och huspriserna kommer rebound, vad ingen vet är hur länge denna rekyl kommer att ta och om bostadsmarknaden kommer att nå sitt tidigare höga nivåer. För dem som köpte “på toppen” av marknaden, kan det vara ett bra tag innan de har någon märkbar eget kapital i deras hem. Om du redan är en husägare, eller funderar på att köpa ett hem, det finns flera sätt som du kan minska din risk för ekonomiska svårigheter med din inteckning. Upprätthålla en fast inkomst, lever under dina medel. Accumulate andra tillgångar, i tillägg till ditt hem, och om du vet att du inte har något eget kapital i ditt hem är det extra viktigt att bygga upp en finansiell säkerhet kudde på ett sparkonto.