det # 1 anledningen bör du använda en professionell hemservice lån modifiering

Vi är en kultur av gör-det-självare – det är en del av vad som gör Amerika stor! Vi får saker gjort på hur vi vill ha det – när vi vill det. Det är så vi är. När det kommer till ditt hem lån ändring dock, skulle jag vilja föreslå att du tar en annan strategi – lämna det till proffs!

Jag har en av de riktigt coola fyra dörr jeepar. Jag älskar min Jeep. Jag kör den varje dag. Men, när det bryts jag inte göra reparationer, tar jag den till återförsäljare och låt dem reparera den på rätt sätt. Jag är inte en mekaniker, gick jag till skolan för företagsledning och finansiering – att inte fixa motorer, bränsleinsprutningar, luftkonditioneringssystem, transmissioner etc.. Jag lämnar den till proffs – människor som är utbildade på hur man rättar till dessa särskilda delar. Detta sätt jag vet att jobbet är gjort rätt och jag kan sova gott på natten veta Jeep inte kommer att blåsa upp imorgon eftersom jag inte ansluta något rätt.

Ditt hem inteckning fungerar i stort sett på samma sätt. Såvida du inte är väl bevandrad i inteckning bank, finans, strategier förhandling, och lagen kring utlåning bostadslånet – du kommer definitivt att komma ut tusentals dollar framåt genom att anlitas en professionell lån modifiering företag.

Det är sant att du måste betala bolaget för sina tjänster, men jag lovar dig, om du har valt en kvalitet fast lån modifiering, kommer det att vara värt vartenda öre. Även en 1% skillnad i ränta för livet av ditt lån kommer vilt övertrumfa den investering du gör i att anställa en expert som behandlar inteckning modifieringar dag in och dag ut.

Låt oss säga att du arbetat med din långivare på egen hand och fick dem att gå med på en ränta på 5,5% på ett lån saldo på $ 200.000 för 30 år – din månatliga betalning är $ 1,135.58. Å andra sidan, om du hade använt en expert företag lån ändring skulle de ha vetat att de flesta lån som liknar ditt är sätts till 4,5% ränta (ej 5,5%), och de kämpar för det och få det … du är ny månatlig betalning skulle vara $ 1,013.37.

Skillnaden mellan de två månatliga betalningar under en 30 års tidsram skulle vara totalt $ 43,995.38! Och detta är bara med en 1% skillnad i ränta. Vad sägs om att frångå avgifter, Tålamod i princip, även förlåtande saldon princip … det finns alla typer av ekonomiska fördelar du får när du använder en professionell modifiering tjänsten.

Jag kan lova er detta …. Bankerna spelar för sin egen egenintresse. Jag har sett några riktigt fula husägare förhandlade inteckning. De har hamnat i en tillfällig bandet stöd och jag är villig att satsa de kommer att vara tillbaka i samma situation om några år.

Ur ett perspektiv kan man säga att, ja, är författare partisk eftersom jag är konsult för en expert lån modifiering företag, men å andra sidan som ger mig ett unikt perspektiv av att prata med hundratals husägare om vad deras banker har sagt till dem … och vad deras banker har erbjudit dem – och det är inte vackert där ute! De flesta av våra kunder är husägare som försökt att ändra sina bostadslån på egen hand.

Vänligen huvudet mitt råd … från någon på insidan … använda ett professionellt företag med kompetens inom detta område. Det kommer att vara värt varenda öre du måste tigga, låna, och skrapa upp att få det att hända!