denver inteckningar-hur man gör att köpa ett hem en stressfri transaktion

Låt oss inse det, köpa ett hem kan vara en mycket stressande utsikter. Det är en otroligt känslomässig process som kan beskatta relationer och även sätter på högkant vänskap. Men det behöver inte vara så. Med rätt ansträngning och förtänksamhet hem köper kan vara en relativt enkel, lyckat projekt.

Kanske den viktigaste delen för att få lånelöfte är att dra en “tri-merge” kredit rapport i god tid när du tänker köpa. Vad betyder “tri-merge”? Det är en kreditupplysning som innehåller data från varje av de tre kredit förråden eller byråer (begreppen används omväxlande), Experian, Equifax, och Trans unionen. Var och en av de tre slutförvar kommer att redovisa en något annorlunda värdering baserad på enskilda modeller som de använder för att avgöra din poäng. Långivare kommer att ta mitt betyg som representant värdering för att avgöra din kreditvärdighet.

Det finns ofta en stor skillnad mellan de tre förråden. Jag har sett många gånger där utsikterna har kommit till mig med en stjärn rapport från ett förvar och när vi drar tri-merge vi upptäcker gamla eller felaktiga samlingar eller annan nedsättande information som rapporteras av andra slutförvar som kan skada deras chanser att köpa ett hem. Oavsett om du som konsument göra det eller ha en långivare gör det för dig, dra rapporten tidigt tillåter dig att upptäcka eventuella fel långt i förväg och ge dig tillräckligt med tid för att få dem korrigerade. I många fall din långivare kan ha fel korrigeras relativt enkelt med hjälp av tjänster som de har betalat för redan. I vissa fall finns det avgifter för dessa korrigeringar och de kan föras vidare till dig vid stängning, men de brukar uppgå till bara några dollar.

Stäng inte ut gamla konton eller öppna nya inte uppmanas att göra det. Age of konton har en inverkan på dina poäng, så att Visakort konto från femton år sedan som du aldrig använder, men av någon anledning fortfarande är öppen är att ha en positiv effekt på dina poäng. Det visar femton år värd för positiv historia, så stänger det kan ha en negativ inverkan på din totala poäng. Dessutom öppnar nya konton har samma negativa effekt eftersom du har nu ökat din totala skuld kapacitet och du kan ändra din skuld till inkomst nyckeltal och därmed din förmåga att kvalificera sig. Denna regel gäller även efter att du har blivit godkänd för en inteckning. Många människor vill gå ut och börja köpa möbler eller apparater för deras nya hem efter att de har godkänts. Gör inte det här. Långivare förbehåller sig rätten att dra ytterligare en kredit rapport fram till dagen för stängning, kan så några nya konton påverka plötsligt ditt lån eller ännu värre menar du inte uppfyller kraven, vilket inte är något du vill ta reda på den dagen för stängning.