den verkliga kostnaden för ditt cash-back inteckning alternativet

Om man tittar på de mest stressande händelser i en människas liv, köpa ett hem är på topp tio listan. Efter allt, det är ett stort beslut – både känslomässigt och ekonomiskt. Många bostadsköpare gå igenom en orolig period efter att de har ordnat för sina lån och få redo att flytta in i sitt nya hem. Att veta att du får ett fickan kontanter säkert skulle hjälpa, skulle inte det?

Det är en stor del av lockelsen av cash-back inteckningar. En fyllig check är ett psykologiskt lyft bostadsköpare som har precis gjort en av de största ekonomiska åtaganden i livet. Som inteckning mäklare, vi gillar att jobba med våra kunder för att säkerställa att de ser bortom den tillfälliga “må bra” av kontanter, och väga sina alternativ klokt.

Kom ihåg att cash-back option levereras med en kompromiss: om du väljer att inte ta pengar tillbaka, kan du få en lägre ränta. Med tiden kunde man se betydande besparingar i räntebetalningar.

Så, börja med den viktigaste frågan: Vad kommer kontanter att användas för? Är detta köp en prioritering, och är det värt skillnaden i ränta? Kanske du har en plan för att dra nytta av cash-back att köpa hushållsapparater för ditt nya hem. Den extra $ 3,000 för nytt kök eller vitvaror tvättstuga kan vara ett akut omedelbart behov och en högre prioritet övergripande än den lägre ränta för din inteckning sikt.

Men här är den andra frågan för att diskutera med din inteckning mäklare: Vad blir effekten av ränta skillnad över tiden? Du behöver verkliga siffror att utarbeta detaljerna för din personliga situation, men låt oss titta på ett exempel *:

Låt oss säga att din cash-back option betalar 1% av inteckning belopp på ett två-års kontrakt, 3% på fem år, och 5% kontant tillbaka på en tioårig stängd inteckning. Och låt oss anta att du tittar på att låna $ 100.000 för en 5-årsperiod, skrivs av på 25 år. Inte så länge sedan, kanske du tittar på skillnaden mellan pengar tillbaka och en ränta på 6,60%, eller en rabatterad ränta på 5,29%.

Så vad är den nedersta raden? Din cash-back alternativ skulle ge dig $ 3000 up-front, men över 5 års löptid, skulle du betala lite över $ 6300 mer i räntekostnader än vad du skulle ha med rabatterat pris. Den exakta kostnaden för cash-back option i detta exempel är $ 3,330.44 – betalas ut under fem år.

Är det en bra affär? Det beror på. Fick du den välbehövliga bruksföremål för hemmet … eller använda medlen för att hantera ett högt prioriterat bekostnad? Då har du förmodligen bra värde från alternativet. Om – fem år senare – du kan inte minnas vart pengarna gick, så kanske du inte gjorde den bästa avvägningen.