den unika potential lån ändringar

Med utmätningar plågar inteckning industrin och en mjukgörande fastighetsmarknaden gör det praktiskt taget omöjligt för villaägare med ryggen mot väggen för att snabbt lasta egenskaper som de inte längre har råd, det finns en ny avskärmning undvikande verktyg gör rundor. Benämnde ett lån modifiering, kan detta verktyg långivare att ändra villkoren för inteckning avtal mellan dem och låntagare och det kan mycket möjligt inleda ett slut på inteckning debaclet.

För att kvalificera sig för ett lån mod, måste en fastighet vara på randen till avskärmning. Låntagaren måste kvalificera sig till programmet och den mest efterfrågade bevis innehåller något som motiverar en ändring av lånevillkor och en rimlig sannolikhet för att denna process kommer att resultera i ett lån låntagaren har för avsikt att betala av på föreskrivet. Låntagare som vill dra nytta av detta verktyg måste användas, har kontrollerbara inkomster, och måste visa att en plötslig och oväntad förändring av deras inkomster resulterade i en oförmåga att återbetala lånet på de villkor som de ursprungligen överenskomna. Långivare känna igen den unika potential i att de vänder kundförluster i potentiellt godtagbara lån som kommer att ge vinst för bankerna. Även om låntagaren bestämmer sig för att så småningom refinansiera lån eller sälja fastigheten, vinner banken fortfarande eftersom avgifter, förseningsavgifter, utestående räntor och amorteringar samt eventuella underordnade skulder måste vara en del av ändringen avtalet. Detta säkerställer att banken inte kommer att förlora någon av de utestående medlen. Eftersom osäkra fordringar alltid reflekterar dåligt på en banks totala överklagande med investerare och FDIC, är det faktum att potentiella utmätningar som i slutändan anses osäkra fordringar har ändrats i potentiellt fördelaktiga offentliga finanserna till att ha haft en betydande inverkan på bankerna, villighet att ge det ett försök.

En ytterligare aspekt som de flesta banker uppskattar är att avstå från de avskärmning processen som mer ofta än inte äventyrar värdet på fastigheter lånet säkras. Eftersom tomma bostäder är primära mål för vandalism, banker söker rutinmässigt att sälja dem innan de ens göra det till auktion. Trots deras bästa ansträngningar, säljer fastigheter inte så snabbt nu och skador på olika delar av fastigheter kraftigt minskar de medel som en bank samlar i kölvattnet av en avskärmning. Lägg till detta problemet i samband med hela fastighets-processen, trots allt, bankerna är i färd med att tjäna pengar, inte att sälja fast egendom, och det är bara logiskt att banker gynnar lån ändringar i motsats till den beprövade och felaktig praxis avskärmning .