den skiftande marknaden för ingen insättning bolån

Spara en deposition för att köpa ett hem kan vara svårt under tider av höga fastighetspriser. Detta är särskilt fallet när det genomsnittliga priset på en fastighet stiger över fyra gånger den genomsnittliga lönen. Detta kan göra uppgiften att spara för en handpenning ta flera år, särskilt om fastighetspriserna fortsätter att stiga.

Att hjälpa människor att förneka detta problem, har ett växande antal långivare som utfärdats tidigare inga produkter insättning inteckning. På ytan kan verka som svaret på alla era böner, särskilt om du kämpar för att komma på första steget på fastigheten stege.

Även om de kan vara ett bra verktyg att använda när du köper din första hem, det finns inblandade kostnader som måste beaktas. När inteckning först godkänns, kan långivare insistera på att kunden betalar för hypotekslån ansvarsförsäkring eller en högre utlåning avgift. Dessa kostnader gäller oftast inteckningar som har ett lån till värdet förhållande på 75% eller mer. Den faktiska kostnaden för denna avgift kan gå in i tusentals pounds initialt, och om du lägger till lånet balans, kan kosta många fler tusentals pounds i extra räntebetalningar under lånets löptid.

Ingen insättning bolån är också föremål för högre räntor än bolån som kräver att låntagaren betalar för en insättning. En högre ränta leder till högre månatliga betalningar och därmed göra lånet dyrare att underhålla under sin mandatperiod. Eftersom ingen insättning inteckningar vanligtvis fattas av första gången köpare som har lite besparingar och relativt låga inkomster dessa extra kostnader belastas på människor som minst råd med dem. Noggrant övervägande bör därför ges innan de ansöker om denna typ av inteckning produkt.

Trots de extra kostnader, ingen insättning bolån är ett användbart verktyg för att säkra en första fastighet. Efter flera år av att göra återbetalningar låntagare kanske kan remortgage till en produkt med mer konkurrenskraftiga priser och avgifter. Detta är särskilt fallet när husägaren har kunnat betala av en del av sin inteckning balans. Efter att minska belåningsgraden på sina lån husägaren kommer att kunna ansöka om ett bredare utbud av produkter när remortgaging eftersom det blir mindre risk för långivaren.

Även om de kan vara till nytta för människor som kämpar för att komma in på fastigheten stege det finns restriktioner för ingen insättning bolån. Till att börja med de är oftast bara tillgängliga för människor i heltid, fast anställning som har stadig och bevisbara inkomster. Detta kan utesluta många brittiska arbetare från att ansöka om denna typ av inteckning produkt.

Dessutom, i spåren av den globala kreditkrisen, har många långivare dragit sina no deposit produkter bostadslån från marknaden. Detta beror på att de är en riskabel produkt för långivare att erbjuda eftersom det finns inget utrymme för misstag om egendomen måste återtas och säljas för att betala av inteckningen balans om låntagaren defaults. Ingen insättning bolån är därför inte så vanliga i den brittiska marknaden som de en gång var.