den sittande hyresgästen mardröm

En sittande hyresgäst är en individ som en laglig rätt yrke i en fastighet, även om ägarförändringar. Det är allmänt föreslås att en fastighet som har en sittande hyresgäst är inte bara svårare att sälja, är dess värde skurits ner med så mycket som 40% – beroende på den förväntade livslängden för ockupanten. Till skillnad från nuvarande avtal dag hyresrätt som löper under en viss tid, innan 15 Januari, 1989 hyresgäster kunde underteckna ges garanterad anställning för resten av deras liv. I dagens marknad, skulle ingen hyresvärd överväga att någonsin låta under dessa villkor, men under 1980-talet i ekonomin leda till desperata tider för många.

Det var i själva verket med goda avsikter som regeringen förde i lagstiftningen för att skydda hyresgäster. Men vad som har framkommit är tusentals hyresvärdar nu befinner sig med hyresgäster i deras egendom tills den dag de dör.

Lyckligtvis, den lagstiftning ändrats som vi flyttade in i finalen tiondel av 20-talet och upplåtelseformer nu allmänt köras på en månad-för-månad basis, med hyresvärdar som har möjlighet att tjäna en 21-dagars varsel till hyresgästerna om de vill ha dem utrymma fastigheten (förutsatt att vissa villkor är uppfyllda). Detta, naturligtvis, är ingen lättnad att dessa hyresvärdar fastnat med sittande hyresgäster från 1980-talet.

För fastighetsägare som fortfarande vill sälja sina hus när det sitter hyresgäster en möjlighet är att bedriva en snabb fastighetsförsäljning. Detta kommer att genomföras genom uttryckliga agenter egendom att köpa som kan erbjuda ett kontant belopp till hyresvärden för sin egendom. Naturligtvis kommer detta erbjudande i lägre än den vanliga marknadsvärdet men när man tar i beaktande den sittande hyresgästen, kan varje pris erbjuds alls ofta mycket positivt av hyresvärden.