den perfekta inteckning refinance_

Har du en justerbar sats inteckning? Har du sett din öka inteckning betalning flera gånger under de senaste åren? Mortgage Expert Jim Kemish återbesöker den senaste tidens dramatiska förändringar i ränteläget och diskuterar en spännande ny inteckning produkt som bara kan erbjuda den perfekta kombinationen av låg betalning och långsiktig stabilitet som du söker.

den gamla goda tiden

Ah, minns den gamla goda tiden då styrräntan var 1% och Prime Rate var 4%? Detta var fallet under 2004. Det är fantastiskt vad ett par år kan göra. Förändringen inleddes i juni 2004 med den första av de federala vandringar Reserve ränta. Vi visste det inte då, men det räntehöjning var att bli den första av många. I juni 2006 Federal Reserve hade höjt priserna sjutton gånger.

Början till slutet

Eftersom räntorna gick upp inteckning sökande började vända mot justerbar ränta inteckningar för att minimera sina hem betalningar. Det finns lite ironi i detta faktum. Justerbar ränta inteckningar, per definition, justera. Och i en uppåtgående takt miljö dessa justeringar kommer att leda till högre framtida räntor för låntagare som väljer justerbar lån ränta hem. Man kunde ha väntat låntagare att köra i drivor mot fasta produkter ränta inteckning. Men precis tvärtom inträffade.

brådskan att vapen

Det fanns skäl för detta beteende. Eftersom räntorna rörde sig upp fastighetspriserna fortsatte att skjuta i höjden. Bostadsköpare befann sig inköp i prisklasser som de aldrig skulle ha trott bara två eller tre år tidigare. För att göra sina nya gigantiska bolån överkomligt dessa köpare tillgripit alla bostadslån som lovade en låg betalning, även om det var under en begränsad tid.

det pris som betalas

För en stund dessa låneprogram som hanterbara betalningar, men tidvatten av förändring konspirerat för att placera dessa låntagare i oväntade obehag. När justeringen går anlände låntagare funnit att deras räntor skulle öka den maximala mängden tillåtna. I vissa fall var ökningen hanterbara, men i nästan alla fall den första ökningen följdes av ytterligare höjningar beräknas ske antingen vart sex eller tolv månader. Bokstavligen miljontals låntagare har sett sin avbetalning dubbel.

Letar du efter en väg ut

Snart dessa villaägare upptäckte att de behövde göra något för att lindra de offentliga trycket av sina svälla betalningar. Vi har sett många av våra Florida bolånekunder i denna situation ber att refinansiera till en annan justerbar sats inteckning för lättnad, bara för att upptäcka att justerbara priser är inte längre prissatta under fast ränta inteckningar. Andra låntagare har valt negativ amortering lån, tillfälligt skjuta upp räkenskapens dag då kombinationen av fallande hem värden och deras ökande princip balans tvinga dem att antingen möta en mycket högre månatlig betalning, eller sälja sina hem.

ett nytt alternativ

Vi har ett annat förslag. Det är en spännande ny hybrid inteckning produkt tillgänglig. Säg hej till den nya trettio år fast ränta endast inteckning. Detta program har en mycket attraktiv låg ränta endast betalning i kombination med stabiliteten hos en 30 år fast ränta inteckning. Dessutom varar intresset bara perioden för hela 10 år. Detta är ett fantastiskt alternativ för låntagare som söker överkomliga utan betalning riskerna med en justerbar ränta program. Som man kan förvänta sig från beskrivningen ovan, under de första 10 åren av lånet betalningen blir bara ränta. För de återstående 20 åren av betalningen kommer att omfatta principen och intresse och kommer att amortera över återstående löptid.

princip avdrag för lägre betalning

En extra trevligt inslag i programmet är möjligheten att minska din princip och orsaka en motsvarande minskning av din månatliga betalningar. Dessa princip minskningar kan göras när som helst under den inledande 10 års ränta endast perioden. Redan nästa schemalagda månadsvis räntebetalning kommer att beräknas på det justerade utestående princip balans, så att du kan njuta av en minskad månatlig betalning. Någon princip minskningar görs efter 10 års ränta endast period inte kommer att orsaka en omräkning av den månatliga utbetalningen.

aldrig oroa ränteförändringar igen

Det är värt att betona, att till skillnad från intresse bara inteckning program i det förflutna, då räntan bara har löpt räntan inte ändras. Från år 11 och framåt kan du fortsätta att njuta av säkerheten i din fast ränta inteckning amorteras över resterande tjugo åren av lånet. Som Florida inteckning mäklare vi har funnit att denna funktion är mycket attraktiv för våra många pensionärer kunder som känner behov av att ha en förutsägbar inteckning betalning.

är du redo?

Programmet finns för både överensstämmer lånebelopp samt för jumbos upp till två miljoner dollar. Och, till skillnad från så många av de justerbara ränta produkter på marknaden, bedriver denna inteckning inte en förskottsbetalning straff. Så, om räntorna sjunka i framtiden kan refinansiera utan inför en avskräckande påföljd. Om du har varit på berg-och dalbana av en justerbar ränta inteckning och är redo för en viss stabilitet, men ändå vill njuta av en minimal betalning, detta bara kan vara det rätta valet för dig.

copyright 2007 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.