den nya 50 år inteckning

Bara några korta år sedan, var många förvånade av utsikten till en 40 år inteckning. Medan 30 år inteckningar hade dominerat marknaden i årtionden, var tanken på att kunna sprida ut din inteckning betalningar över fyrtio år bara nästan för mycket att förstå. Nu finns det nya 50 år inteckning och om 40 år inteckning tog finans världen med storm den 50 år inteckning lämnar många människor mållös.

Men, är ett halvt sekel inteckning verkligen en bra idé? Nåväl, det finns vissa vissa fördelar med att en 50 år inteckning. Den mest uppenbara fördelen är att det tillåter en husägare att sprida ut kostnaden för ett hem inköp och lägre månatliga amorteringar. På bostadsmarknaden där priserna har skjutit i höjden detta kan vara ett stort pro eftersom det kan göra det tillgängligt för privatpersoner att köpa bostäder som kanske inte har möjlighet att göra det på annat sätt.

Naturligtvis finns det även stora nackdelar att tänka på också. När man överväger en 50 år inteckning är det oerhört viktigt att tänka på din ålder vid tidpunkten för köpet. Till exempel, låt oss säga att du är 30 när du köper hem. Med en 50 år inteckning, skulle ditt hem inte betalas ut förrän du är 80. Om du tror att du fortfarande kommer att kunna uppfylla de månatliga inteckning betalningar långt efter den ålder vid vilken de flesta människor har gått i pension, kan detta inte vara ett dåligt alternativ. Å andra sidan, om du är ute efter att vara skuldfri när du går i pension, är det bäst att överväga ett annat alternativ.

Det är också viktigt att komma ihåg att ju längre du drar ut betalningar på ditt hem köp, desto mer du betalar i ränta. Det är därför många kritiker av 50 år inteckning hänvisar till dem som amorteringsfria lån. När du slutar och faktiskt titta på siffrorna, ser du att med denna typ av inteckning du betalar mycket mer i ränta för ditt hem som du gör med alla andra typer av bostadslån, även en 40 år inteckning. Det är pengar du skulle kunna sätta in mot något annat, särskilt om du blickar framåt mot pension. På en $ 300.000 hem just den pågående ränta de månatliga betalningarna skulle vara i närheten av $ 1800 per månad med en 30 år inteckning. Omvänt, med en 50 år inteckning på samma ränta du skulle kunna pressa ner priset på månatliga inteckning betalning med ca $ 200 per månad. Sedan kommer du att betala för hemmet 20 år längre med 50 år inteckning än du skulle med 30 år inteckning, men du faktiskt får betala mer än $ 300.000 mer för hemmet under loppet av 50 år inteckning än med 30 år inteckning. Om du gick med 30 år inteckning och den månatliga utbetalningen som är $ 200 i månaden mer, att du kommer att spendera $ 72.000 under loppet av de närmaste 30 åren, men då ditt hem kommer att betalas i sin helhet. Med 50 år inteckning du kommer fortfarande att ansvara för att $ 1600 per månad hus betalning för de kommande 20 åren.