den nuvarande kreditkrisen och hur det påverkar inteckning industrin

vad hände med inteckning industrin?

Vi har alla hört om kollapsen av sub prime inteckning industrin, men vi förstår exakt vad det handlar om? Visst om du är ett offer i denna kris, kan du ha en uppfattning om vad som pågår, men få människor är medvetna om hur ansluts en del av vår ekonomi är den andra. Kollapsen av sub prime industrin har påverkat alla i, bostadsmarknaden köpare och säljare, de med sub prime lån och de utan. Det har också påverkat entreprenörer, fastighetsmäklare och alla andra som gör en levande på bostadsmarknaden.

För att förenkla problemet som utvecklats i inteckning industrin, måste du först förstå att det är allmänt antas att bostadspriserna alltid kommer att öka. Även om detta är sant på lång sikt, hade på kort sikt bostadspriserna stigit snabbt till en konstgjord hög. Samtidigt, många bolåneinstitut där ger sub prime lån. En sub prime inteckning är en som anses vara mer riskfyllt att en traditionell, eller prime, inteckning. Sub prime lån gick till människor med problem kredit, att köpa ett dyrare hus än en traditionell långivare skulle lånet, eller hade någon annan hyss som gjorde dem oattraktiva för en traditionell långivare. Många av dessa inteckningar hade en justerbar ränta. När räntorna ökade, ökade den månatliga inteckning betalning också. Att försöka refinansiera blev en mardröm när botten föll ur bostadsmarknaden och bostäder bedöma för mycket mindre än det belopp som betalas på dem. Utmätningar ökat, och cykeln expanderade, som andra kreditmarknaderna blev nervös och mindre villiga att låna ut pengar, vilket är en av de drivande krafterna i vår ekonomi.

Vad är en Credit Crunch?

Enkelt uttryckt, är en kreditåtstramning vad som händer när bankerna blir mindre villiga att låna ut pengar, eller räntorna stiger, vilket gör det dyrare att låna pengar. En kreditåtstramning har en rännil ner effekt på ekonomin som helhet. När pengar är svårare att låna, saktar ekonomin ned. Mycket av vår ekonomi drivs av kredit, och en avmattning i hemmet inköp, kan nya hem konstruktion och försäljning auto har en häpnadsväckande effekt på ekonomin som helhet. Problem som utvecklas i ett segment av ekonomin har en spill over-effekt i andra delar av ekonomin.

Hur påverkar det konsumenten?

Effekten av den aktuella kreditkrisen på konsumenten som är intresserad av att köpa ett hem kan vara negativ. I tider av en kreditåtstramning, långivare är mindre risk att låna ut pengar, de tar ut högre räntor och dra åt sin utlåning normer. Med så mycket som 40% av befolkningen anses vara problem låntagare, är det lätt att se hur den nuvarande kreditkrisen påverkar inteckning industrin.

intresserad av att köpa?

Om du letar efter ett hem, låt inte den nuvarande kreditkrisen skrämma bort dig. Även långivare är nervös just nu, om du anses vara en god risk, det finns pengar. Hur vet jag om du är en bra risk? Kontrollera dina kreditupplysningar och rapportera eventuella fel. Se till att du betalar dina räkningar, både räkningar och kreditkort räkningar, före förfallodagen. Vet hur mycket hem du bekvämt råd, och inte gå över det beloppet. För den smarta hem köpare finns det många fördelar med att den nuvarande kreditkrisen.

Vad händer om din kredit är inte så perfekt? Det är fortfarande möjligt att få ett lån. Bankerna kommer att vara mindre intresserade av icke traditionella lån, såsom no-dokument lån eller ränta endast lån. Medan du hus butik göra allt för att minska din skuld och betala dina räkningar i tid. Har 20% av utgångspriset tillgänglig som en handpenning för att eliminera behovet av privata försäkringar för hypotekslån, ett drag som kan spara dig över hundra dollar varje månad. Om du stängs för ett lån, be långivaren vad du kan göra för att förbättra din kredit och hur länge du ska vänta innan du ansöker igen. Medan den nuvarande kreditkrisen har skärpt inteckning industrin, har det inte hindrat det.