den lilla staden Burnet, Texas

Våren är den perfekta tiden på året för att upptäcka den lilla staden Burnet, Texas, som fick namnet Bluebonnet Capital of Texas av 67th lagstiftaren. Den lilla staden är 48 miles nordväst om Austin och en mil väster om klyftan mellan Colorado och Brazos River vattendelare, i bergen i centrala Texas.

Burnet avgjordes i mitten av 1800-talet runt Fort Croghan, en militär anläggning. Länet av Burnet bildades 1851, och Burnet namngavs residensstad, men på den tiden det hette Hamilton. Staden döptes Burnet 1858, och byggt runt det historiska torget, som fortfarande har byggnader som uppfördes på 1800-talet. Några av attraktionerna i Burnet området inkluderar Highland Lakes, Longhorn Cavern och State Park och Fort Croghan museet och Grounds.

I folkräkningen 2000 var befolkningen i Burnet rapporterats vara 4,735 invånare, och staden och länet var döpt efter den första preliminära presidenten i Republiken Texas, David Gouverneur Burnet, som också var vice president i Republiken Texas under Mirabeau Lamar. Namnet på staden rimmar med “lära sig det”, eftersom det var uttalet av David Burnet namn, och lokalbefolkningen ofta råder nykomlingar som det uttalas på det sättet, att tillfoga “kan Det är Burnet, inte du lära dig det?”, Och hoppas det rimmade fras orsakar nykomlingar att uttala det korrekt.

Staden kallades ursprungligen Hamilton efter tidig bofast John Hamilton, men när man upptäckte att det fanns en annan stad som heter Hamilton i östra Texas, begärde 35 invånare delstatsparlamentet för att ändra det. Tidiga invånare försörjde sig på jordbruk, djuruppfödning, och med järnvägen och staden inkorporerades i 1933.

Efter byggandet av Highland Lakes i början till mitten av 20-talet, började turismen att blomstra i området, särskilt runt Inks Lake, som ligger närmast Highland Lake till staden Burnet, tillsammans med sjön Buchanan, vilket är bara en liten bit längre bort. En annan sevärdhet i Burnet området är Hill Country Flyer, vilket är en historiskt ånglok som fungerar mellan Burnet och närliggande Cedar Park. Burnet ligger 35 miles väster om Georgetown, och är också 100 miles norr om San Antonio, så det är mycket centralt beläget.

Medianåldern för Burnet invånare är 37 år, och den median-inkomsten för ett genomsnittligt hushåll i Burnet är ca $ 27.000. Staden täcker en yta av 6,8 miles, allt det land, och de två viktigaste motorvägar in och ut ur Burnet är riksväg 29 och riksväg 281, och Burnet är mycket nära till IH 35 korridoren, som färdas genom närliggande Georgetown.

Det finns många andra historiska och intressanta sevärdheter i Burnet området inklusive Highland Lakes Air Museum, Vanishing Texas River Cruise, Inks Lake State Park, den Galloway Hammond Recreation Center, och Delaware Springs Golf Course, tillsammans med de många unika butiker och restauranger runt det historiska torget, liksom många pittoreska bed and breakfast Värdshus i närheten.

En annan historisk händelse, som hålls en gång i veckan i samband med ankomsten av den historiska ånglok, är den gamla West Town, som har en mock eldstrid mellan Burnet Gunfighters på en äkta gammal väst stad i torget. Täta visar hålls på lördagar och söndagar på torget, med gammalt västra kostymer och dekorationer. Burnet är också på Texas Hill Country Wine Trail, vilket är en sträng av centrala Texas och Hill vingårdar land i de omgivande samhällena och bergsbygden området.

Longhorn Cavern State Park är en två mil underjordisk grotta, med underjordiska floder och bevarade förhistoriska campingplatser som senare blev ett gömställe för sydstatssoldater och är en av de mest kända attraktionerna i området. En annan välkänd och intressant attraktion är Black Rock Park, en offentlig anläggning vid stranden av Lake Buchanan, cirka 18 miles väster om Burnet, som erbjuder segling, simning, fiske och andra vattensporter, och Burnet State Park, som är ett offentligt fiskecamp också på sjön.

En av de mest populära årliga evenemang i Burnet är Bluebonnet Festival, som hålls i mitten av april varje år, och funktioner spel, konst och hantverk, mat och dryck och andra familjevänliga roligt, och det är precis runt hörnet !

Allt som allt har Burnet så många närliggande sevärdheter och evenemang, både historiska och intressanta, att man måste faktiskt resa till området för att uppskatta dem alla, så huvudet ungefär en halvtimme norr om Austin och besöka natursköna Burnet, du ‘ll vara glad att du gjorde!