den kris som orsakats av bostadsobligationer

När en person bestämmer sig för att köpa ett hem i Amerika, kräver affären ofta skaffa en inteckning. Den potentiella hem ägare kommer att behöva låna pengar från antingen en bank eller inteckning långivande bolaget. Låntagaren undertecknar en revers som säger att han eller hon kommer att betala tillbaka lånet tillsammans med en viss procentsats av intresse.

För att ge en klient dessa lån, kan hypotekslån företag behöver låna pengar från en större finansiell institution. Den bolån Företaget kommer att fortsätta att erbjuda ett visst antal av inteckning avtal i en grupp paket format till detta större finansinstitut. Denna institution utfärdar därefter bostadsobligationer i gengäld. Med denna bostadsobligationer, är den större finansiella institut i huvudsak inköp av inteckning avtal från den ursprungliga långivaren. I gengäld får de större finansiella institut låntagarens månatliga utbetalningen. Nyligen, har någon som tittar på kvällsnyheterna säkert hört om bolånekrisen. Detta kom till stånd när hypotekslån företag gav bolån till låntagare som inte var kreditvärdiga. Denna praxis presenterade hög risk men också erbjöd en hög avkastning till de större bankerna som utfärdat dessa bostadsobligationer.

Under bostadsboomen som slog en all time high under 2005, köpte de större finansinstituten betydande mängder bolån. Problemet är att dessa inte så kreditvärdiga låntagare hade säkrat lån med justerbara räntesatser. Eftersom räntorna gick upp, var de oförmögna att göra sin avbetalning. Detta leder oss till den finansiella röran att Amerika är i nu.

De större finansiella institut som utfärdade bostadsobligationer har nu fastnat med värdepapper (bostäder) som är värda mycket mindre än vad som är skyldig. Detta ger nu många stora banker i en solvens kris. Den ursprungliga avsikten med en inteckning obligation är definitivt att producera en win-win situation. Både bolåneinstitutet och större finansiella institut bör göra pengar från den person som tar emot en inteckning. Vi stöter bara på problem när dessa institutioner blir giriga.