den Knitty-gritty om dåliga lån kredit hem

Ditt hem är förmodligen den största investeringen du gör i din livstid. Eftersom många människor inte har $ 200000 eller så undangömt i plånboken, är det nödvändigt att ansöka om en inteckning. Ibland är detta inte lätt när det gäller att kvalificera på grund av en utsmetad kredit historia. Dålig kredit bostadslån är tillgängliga för folk med dålig kreditvärdighet, men vissa förberedelser krävs.

Förberedelser inför köp

Att köpa ett hem med en dålig kredit bostadslån kräver en seriös skyldighet på uppdrag av låntagaren. Det första du måste göra är att förbereda en budget för att veta exakt var du står ekonomiskt. Du måste lista alla dina kostnader som du är skyldig att göra varje månad. Du måste vara krävande och obeveklig, du kan inte fudge. Långivare kommer att titta närmare på din inkomst till skuldkvoten.

omfatta allt

Inkludera försäkringspremier, pensionssystem, kreditkort räkningar, verktyg, kabel-TV, dagliga utgifter såsom lunch och gas. Allt måste ingå, särskilt inte glömma besparingar och bidra till din regnig dag eller katastroffond. Efter allt som dras, hur mycket pengar kvar? Du kan få en gratis online inteckning miniräknare som låter dig räkna hur mycket pengar du har råd på ett bostadslån med det belopp du har kvar.

längd betalning

Med din miniräknare, måste du räkna löptiden ränta på ditt lån. De flesta människor har betalningar som sträcker sig mellan 15 och 30 år. Detta håller betalningar hanterbar i händelse av en oförutsedd ekonomiska problem, såsom arbetslöshet. Om du lyckas få extra pengar några månader, gå vidare och göra en förskottsbetalning när det är möjligt. Men inte försumma ditt sparkonto och din katastroffond.

räntor

Ta aldrig en rörlig ränta inteckning. Detta knyter de räntor du betalar för upp-och nedgångar på de finansiella utlåning marknaderna. Detta är en av anledningarna till att så många hus kom in avskärmning under huset byst av det senaste decenniet. Plötsligt utlåningsräntor procentsatser gick upp och personer befann sig betala två gånger eller mer av vad de först betalar.

ner betalningar

Du har en bättre chans att landa en dålig kredit hem om du har en stor handpenning. Du kanske vill vänta några år samtidigt som du sparar upp detta. En god andel att sträva efter är 10% av kostnaden för hemmet du önskar. En handpenning är inte alltid nödvändigt. Du kan göra forskning på en Federal Housing Authority (FHA) bostadslån. FHA lån brukar inte kräva en handpenning. Om du är berättigad till en Veterans Administration lån, göra forskning på det. De brukar inte kräver en handpenning.

kredit värderingar

För att göra din ansökan om dåliga krediter bostadslån lättare, kontrollera din kredit värderingar. Detta kommer att ge dig en chans att kolla om någon falsk eller ovanliga uppgifter. Och detta kommer att låta dig veta precis hur kritiskt en långivare kommer att titta på dig ekonomiskt.

dokumentation

Du bör också få grepp om all dokumentation du kommer att kräva. Detta kan vara allt från nya deklarationsblanketter till födelsebevis för köparna. Samla vad du behöver för att göra processen gå smidigt. Du vill inte försena processen ytterligare en vecka medan du försöker hitta nödvändiga pappersarbetet. |

rensa upp din akt

Bli av med all den skuld som du kan. Du vill inte din långivare att se stor skuld kreditkort eller engångsbetalning skuld. Gå inte ute efter andra krediter medan söker ditt dåliga krediter bostadslån. Gör din kredit rekord så rena som möjligt. Om det behövs tar ett par år att göra detta och spara för en handpenning på din dåliga krediter bostadslån.