den grundläggande idén om en inteckning

Om du är ny till upplåning och bara letar efter ditt första hem, då är du antagligen osäker på hur bolån fungerar, och vad de olika typer av inteckningar finns. Om du är på väg att få din första inteckning, måste du känna till grunderna för vad inteckningar och deras olika funktioner. Här är några användbara råd om grunderna i bolån:

Vad är en inteckning?

En inteckning är det lån som du tar ut för att betala för en fastighet. Lånet är uppdelat i kapital och ränta. Huvudstaden är det belopp du faktiskt har lånat för att köpa fastigheten, och intresset är det belopp långivaren debiterar dig för privilegiet att låna. Det finns olika typer av bolån, men i allmänhet de två huvudtyperna är återbetalning inteckningar och ränta endast inteckningar. Återbetalning bolån är de som kräver att du betalar tillbaka kapitalet och ränta varje månad. Intresse endast inteckningar kräver att du betalar bara räntan varje månad och sedan det slutliga kapitalbelopp vid slutet av inteckning sikt. Oavsett vilken typ av inteckning du söker, det finns ett antal funktioner som du bör tänka på:

Ränta

Räntan på lånet är mycket viktigt, eftersom den lägre räntan, desto mindre kommer du att betala tillbaka över lånets löptid. Bolåneräntor är lägre än de flesta andra typer av lån, på omkring 5 eller 6%. Dock bör du shoppa runt för bästa räntan, eftersom även 0,5% skillnad kan betyda mycket mer för att betala tillbaka över 20 eller 30 år.

Avsluta avgifter

När du tar ut en inteckning, håller du en tid under vilken du kommer att betala tillbaka lånet, som kallas inteckning sikt. Inteckning termer varierar vanligtvis från 15-25 år. Men under denna långa tid du kan hitta ett bättre erbjudande eller vill ändra din inteckning termer. Om du lämnar under inteckning sikt att använda en annan långivare, då den nuvarande långivare kommer ofta Utfartsinställningar avgifter så att du kan lämna. Detta belopp kan vara ganska hög, och är vanligtvis en procentsats av det belopp som du fortfarande är skyldig. Du vill ha en inteckning med låga räntor, men också se till att du är ganska fri att byta långivare om det behövs.

försäkring

Som med alla lån, kommer du att erbjudas försäkring på din inteckning, om du är sjuk, utan arbete eller dö och kan inte göra betalningar på hypotekslån. Om du dör, då ha försäkring gör att din familj att fortsätta att betala lånet även utan din inkomst. När får försäkringar för hypotekslån, se till att du inte betalar för mycket för det och att dina andra försäkringar inte redan täcker dig. Om du inte omfattas, sedan får inteckning försäkring är en bra idé.

Hur får man en inteckning?

Inteckningar kan erhållas från banker, specialiserade långivare inteckning och online långivare. Om du letar efter en inteckning, bör du leta efter de bästa erbjudandena innan de bestämmer sig till en långivare. För att få inteckning, måste du visa bevis på inkomst och hur mycket egendom som du vill köpa är värt. Långivaren kommer då att avgöra hur mycket de har råd att låna ut. Det är ofta en god idé att diskutera hur mycket du kan låna innan du tittar på egendom, eftersom du kommer att ha en maximal budget när vi letar efter ditt nya hem.