den federala lån ändring program kan hjälpa miljoner

Den senaste federala lån ändring program omsätts i handling av Obama-administrationen har helt förändrat hur långivare hanterar ändringar och låntagare som har problem att betala sina lån. Utestängning har aldrig varit en situation som alla långivare gillar att veta är nära – det är inte bara låntagare som förlorar pengar från avskärmning – men innan lån modifiering verkligen blev ett alternativ i 2007, det fanns inget annat val för låga till medelhöga inkomster familjer.

Under 2009 lågkonjunkturen mötte sin topp och en av president Obamas första mål var att hjälpa husägare inte bara köpa hem, men stanna i sina hem också. I mars 2009 den nya federala lån ändring programmet lanserades: The Home Affordable Ändring Program.

En snabb förklaring för de som inte vet om att modifiera en inteckning:

När en inteckning ändras, är räntan sänks till så lite som 2 procent. Dessutom kan vissa modifiering program erbjuder en vördnad av huvudmannen. Efter ändrats, är inteckning sträckte sig över en 20 till 40 år för att rymma den lägre räntan. Endast husägare som genomgår någon form av ekonomiska svårigheter kan få en ändring på sin inteckning.

Detta är en alltför förenklad förklaring, men även då enkelt förklaras fördelarna är uppenbara.

Före den federala lån ändring program, var långivare fundersam att ge ut ändringar som de är en garanterad förlust av pengar. Men, programmet uppmuntrar långivare genom att ge incitament till dem som är kooperativ med sina krisdrabbade låntagare.

Den Obamas Programmet har en total budget på $ 75 miljarder dollar för att ge till långivare i hela landet. En del av $ 75 miljarder dollar ges till långivare endast om de godkänner modifiering program. Det ges i ett par olika sätt, den mest framträdande är upp till $ 1.000 per låntagare varje år som framgångsrikt betalar sina lån i tid varje månad. Men, som många låntagare som är i ekonomiska svårigheter är inte någonstans nära slutet av deras skuld bekymmer, chanserna att långivaren får att $ 1000 för varje ansökan de godkänner är låg.

Även om det finns några uppenbara brister i den federala lån ändring program och modifiera en inteckning ger liten eller ingen hjälp för villaägare som har upplevt en enorm nedgång i fastighetsvärde, det kan inte förnekas att det finns enorma möjligheter för programmet.