den andra inteckning hem kapital lån

Ett topplån kan också betecknas som ett hem kapital lån. Det är i huvudsak ett lån som är andra, eller underordnade, till den första inteckning mot egendom. Den viktigaste frågan för alla som får denna typ av lån är mängden eget kapital de har i sina hem. Detta kommer i slutändan bestämmer hur mycket pengar som kan säkras för husägaren användning.

Eget kapital är den summa pengar som betalas ner på hemmet, eller det kan vara värdet på hemmet minus eventuella lån betalas på hemmet. Den främsta orsaken till att ta ut en andra inteckning är att ta eget kapital från ditt hem och förvandla det till kontanter i fickan. Vad detta betyder är att om du har tillräckligt med kapital i ditt hem kan du låna pengar med hjälp av din bostad som säkerhet. Det finns tre grundläggande typer av lån att välja mellan: den traditionella andra inteckning, ett hem kapital lån eller ett hem kapital kredit.

En andra inteckning bör inte förväxlas med en inteckning refinansiera eller re-inteckning. När du refinansiera din första inteckning du byta ut din gamla lån med ett nytt lån, vanligen med en bättre ränta. En andra inteckning eller hem kapital lån är ett annat lån utöver det primära lånet, vilket kommer att resultera i två månadsbetalningar. Det är viktigt att skilja de två för att se till att två betalningar inte allvarligt kommer att påverka din månatliga budget.

Den ränta som betalas på ett topplån, upp till det första $ 100.000 lånat, är avdragsgilla under förutsättning att lånet är på din primära bostad. Det bör noteras att räntorna på bostadslån eget kapital är generellt högre än en första inteckning, vanligtvis i 2-4% högre intervall. Men räntan på en denna typ av lån kommer att vara lägre än på ett lån utan säkerhet, till exempel en bil lån, och mycket, mycket lägre än du hittar på ett kreditkort.

De vanligaste orsakerna för att få ett hem kapital lån är att betala höga räntor kreditkort eller andra högre ränta skulder ränta, renovera hemmet, trängande familjeskäl frågor som utbildning, medicinsk, etc. Detta kallas skuldkonsolidering och refinansiering och är ett bra sätt att utnyttja det beräknade värdet av ditt hem för att träffa din investering och behov budget, och hjälper dig att undvika att ådra hög ränta oprioriterade skulder som kreditkort. Om du har en omfattande skuld kreditkort, och gör inga framsteg i att betala bort det på en gång i månaden, får en andra inteckning vara ett bra drag.

Det finns ett par saker som vem som helst få ett hem kapital topplån bör vara medveten om. Ett topplån sätter en andra avgift på ditt hem, vilket innebär att den andra inteckning leverantör kan ta del av eventuella intäkter om ditt hem måste säljas. Vad är värre, om du betalar den första inteckning men misslyckas med att betala den andra, kan det inteckning leverantör beslagta ditt hem, även om summan är relativt liten.

Att få en andra inteckning hem kapital lån kan vara ett bra sätt att använda det egna kapitalet i ditt hem för att göra en rad olika saker. Liksom alla finansiella beslut med hjälp av ett andra hem lån bör noggrant övervägas i alla avseenden. Om det är vettigt och passar i den månatliga budget så är det något att vara starkt övervägas.