den 15-åriga hypotekslån strategi

Många fokuserar på de räntor och punkter i ett lån tills de inte kan se rakt. I sanning, är lånetiden lika viktiga om inte viktigare.

Löptiden för ett bostadslån är helt enkelt antalet månader du kommer att betala tillbaka det igen. De flesta människor hänvisar till termen genom åren för lätt, men det den 30 år inteckning är verkligen 360 månader i synen på långivare. Om du tar dig tid att tänka igenom ditt lån, kommer du snart att inse att termen kan finjusteras för att spara stora pengar på ränta.

Den traditionella bostadslån har en löptid på 360 månader eller 30 år. De flesta människor accepterar denna term utan att blinka ett öga, men tänk på att för ett ögonblick. Du begår att göra månatliga betalningar för 30 hela år. Det är som att vara förälder till det barn som aldrig växer upp och lämnar hemmet. Om du är 30 år gammal när du tar ut lånet, begår du att betala den tills du är 60!

För att förkorta löptiden för de flesta lån, låntagare ofta rekommenderas att överväga villkoren för 180 månader eller 15 år. Om du kan välja denna termin, kommer du att spara en bunt på den totala räntan på lånet. Du kommer också normalt få en lägre ränta eftersom långivaren ser lånet som mindre riskfyllt eftersom återbetalningen kommer att göras på halva tiden av 30 års lån alternativet.

Det finns ett problem med 15 år inteckning. De månatliga betalningarna. Även om du normalt måste betala en lägre ränta, kommer den reducerade betalningsvillkor översätta till högre månatliga betalningar. Betalningarna kan vara ett par hundra dollar mer eller kan de vara betydligt mer. Svaret beror på värdet på ditt hem. Oavsett, kan denna ökning betalning belopp vara svårt att svälja. Är du verkligen säker på att du alltid kommer att kunna betala det? Många är inte.

Om du är villig att visa viss disciplin, kan du få vinna fördel av 15 års sikt utan att binda dig till högre utbetalningar. Tricket är att få ett 30 årigt lån för ditt hem köp. Nästa, beräkna vad 15 års sikt återbetalningen skulle ha varit på en månad. När du skickar in din betalning, skicka i 15 års sikt belopp. Pengarna kommer att användas till huvudmannen och du kommer huvudsakligen att betala av dina lån i förtid.

Det bör noteras denna strategi är inte en favorit av långivare. De kan klaga på det, men det finns inget de kan göra för att stoppa dig från att använda den. De enda saker att se upp för är eventuella förskottsbetalning påföljder. Om du lånet har dem, du vill antagligen inte att använda strategin förrän efter förskottsbetalning sikt är avslutad.