den 100% plus klubb

Antalet första gången köpare ta ut en inteckning är större än värdet av deras hem har stigit 21% från förra året, med en av tio köpare väljer att låna hela värdet av sin egendom och mer.
Uppgången i upplåningen belyser de problem som första gången köpare i ansiktet av stigande räntor och huspriser.

Många första gången köpare är inte rädda för en insättning och överväger nu 100% plus inteckningar som det enda sättet att få på fastigheten stege – det är ett dilemma om huruvida de ska spara till en insättning och risk huspriserna stiger ytterligare, eller gå för en 100% plus inteckning. Vissa är upplåning extra att helt enkelt ha råd de olika uppkommit avgifter när man köper (stämpelskatt, advokat avgifter, inteckning uppläggningsavgifter, etc), och även att möblera sin nya egendom.

Enkelt 100%-plus (eller lån till värde lån deal) är vanliga bolån med ett lån utan säkerhet fäst med båda lånen tas vid samma ränta, men det är oftast en hög ränta på grund av arten av lån.

Den 100% plus produkter inteckning är baserade på “överkomliga” bedömning och detta innebär att sökande med en stark kredit profilecan låna upp över kontors gånger sin inkomst

Men vissa kommentatorer är orolig för att vissa husägare kunde sträcker sina finanser för långt och belasta sig med skuld och lämnar sig öppen för stora finansiella risker bör priset för prisfall på fastigheter och lämnar dem med en fastighet i negativt eget kapital. Många anser 100% plus inteckningar som en sista utväg för bostadslånen men 100% plus inteckning kan ses som en verklig lösning för första gången köpare som, utan dem skulle stå väldigt liten chans att komma in i huset på marknaden.