delayiing det oundvikliga – assistans regeringen avskärmning

Regeringen skulle ha sparat oss alla från bostadsbristen. De skulle stabilisera höga priser, göra bostäder överkomligt för låginkomsttagare låntagare, och hjälpa avskärmning offren stanna i sina hem. Nästan ett halvt dussin planer sattes på plats för att se till att låntagarna inte bara kunde undvika utestängning, men hålla på att låna pengar för att köpa eller refinansiera fastigheter. Vad gick fel?

Enligt en ny rapport från Fitch Ratings, kan mellan 65% och 75% av modifierade subprime redefault inom tolv månader från ändringen avtalet. Detta trots insatser från regeringen och bankerna och serviceföretag att lämna bistånd (en del av det som skattebetalarna). Men vad är det verkliga problemet med dessa ändringar planer – varför husägare hamna på efterkälken igen så snart?

En av de främsta orsakerna, naturligtvis, är att de fastigheter vars lån är modifierade fortfarande är värda mindre än det totala beloppet för skulden på hypotekslån. Villaägare som får ett reducerat belopp på ett hus som de fortfarande är skyldig betydligt mer på än vad det är värt har fortfarande lite incitament för att belöna de banker med så mycket pengar för bostäder de känner att de blev lurade av inteckning och riktiga proffs egendom till att köpa i första plats.

Minskningar av huvudsakliga balanser är ytterst sällsynta för långivare när du arbetar med husägare. Långivarna vill inte skriva ned värdet på ett stort antal lån samt minska betalningarna för låntagarna, eftersom detta kommer att drastiskt minska värdet av inteckning på bankernas balansräkningar. Men många husägare tycks vara att välja avskärmning över att betala hundratusentals dollar till bankerna.

En annan anledning till att lån ändringar misslyckas så ofta är att husägare inte träna nyttoorganismer med sina långivare. I själva verket är de flesta erbjuds avbetalningsplaner istället för verkliga ändringar, som faktiskt kan öka den månatliga betalningen samtidigt inte sänka räntan eller skuldbeloppet på lånet alls. Det är inte konstigt att låntagarna inför ekonomiska svårigheter hamna på efterkälken på dyrare avbetalning.

I ett ekonomiskt klimat som definieras av stigande arbetslöshet och undersysselsättning, även familjer som ursprungligen berättigade till en modifiering avtal kan tycka att inteckning är för dyr efter en permittering eller neddragning av timmar. Medan en avskärmning kan motivera låntagare att försöka rädda sina hem alla möjliga sätt, kan en andra övertyga dem om att hyra är ett bättre alternativ trots allt.

Det faktum att regeringen har tillägna så mycket pengar att backa upp misslyckade finansiella institut och andra företag innebär att färre resurser kan användas av framgångsrika företag att anställa eller expandera verksamheten. Och $ 12 biljoner nya pengar skapas av Federal Reserve har sett till att priserna på konsumtionsvaror hålls stabila eller ökande, inte faller som de ska under en depression.

Vilka husägare mål bör vara när de förhandlar om en modifiering är ett ömsesidigt fördelaktigt plan som är både prisvärd och ett rimligt pris för fastigheten. Även om detta är ofta lättare sagt än gjort, med rätt mängd uthållighet och rådgivning (men helst inte från en misslyckad statlig planens byråkrater), är det möjligt att sluta med en modifikation utan en 75% chans att bli försummat.