definition av hem kapital

Innan man överväger ett hem kapital lån eller kredit, är det viktigt att förstå definitionen av hem kapital och vad det betyder för ditt lån. I sin enklaste form, är eget kapital definieras som skillnaden mellan det aktuella värdet på ditt hem och hur mycket som finns kvar på din inteckning.

Låt oss säga att ditt hus har ökat i värde med $ 75.000 sedan du först köpte den. Om du inte har betalat någon av din inteckning huvudsakliga nedåt (vilket du förmodligen har om du inte har ett intresse som bara lån), representerar denna värdeökning $ 75.000 som du kan låna mot.

Likaså om du har betalat ut $ 15.000 i princip från din inteckning, är det också hem kapital. Kom dock ihåg att avbetalning består av både ränta och kapital, och under de första åren av din inteckning månatliga betalningar är mestadels intresse. Så om du inte har fått din inteckning mycket länge du inte kan ha betalat ner så mycket huvudman som du kanske tror. Kontrollera din månatliga inteckning uttalande att se hur mycket huvudmannen har betalats.

Så i det här exemplet, om priset på ditt hem har ökat med $ 75.000 och du har betalat av $ 15.000 i inteckning huvudman, har du byggt upp $ 90.000 i hem kapital. Detta är definitionen av hem kapital i aktion.

Men det betyder inte att du kan gå till en bank för en $ 90.000 lån. Det belopp du kan låna bestäms av vad som är känt som “loan-to-value”-förhållande. Lånet-to-value ratio talar om hur mycket av ditt hem kapital du kan utnyttja.

Eftersom bankerna måste skydda sig själva, kommer de inte låta dig använda alla aktier du kan ha i ditt hus. Banker granska din årsinkomst, kreditvärdighet, och mängden av din utestående skuld vid fastställandet hur mycket att låna ut. De flesta långivare kommer inte gå högre än 80-85% av det beräknade värdet på ditt hus minus vad som finns kvar på din första inteckning.