definierar inteckning värdepapper

Få människor förstår hur bolåneräntor inställd. Medan det finns många influenser på räntorna, det i stort sett allt handlar om vad som kallas en mortgage-backed säkerhet eller MBS.

A MBS definieras som en bakomliggande säkerheten eller skuldförbindelse som representerar en fordran på kassaflöden från bolån, oftast på bostadsfastigheter.

Banker eller utlåning institut beviljar lån till privatpersoner att köpa bostäder. Dessa bolån köps därefter av andra banker eller företag inteckning. Dessa lån är monterade i pooler av myndigheter eller statligt understödda företag såsom Fannie Mae eller Freddie Mac. De uppköp av dessa lån frigör även bankerna att låna mer pengar för bolån. När dessa pooler av pengar är sammansatta, de förvandlas till värdepapper på grund säkras av regeringen därmed ger dem namnet på panträtt Security.

MBS eller mortgage-backed securities är uppdelade i undertyper. Dessa subtyper inkluderar genomslaget mortgage-backed securities som bostads mortgage-backed securities och kommersiella mortgage-backed securities, collateralized inteckning skyldighet, och avskalade mortgage-backed securities.

Inom en pool av inteckning värdepapper finns även andra varianter som visar hur låntagaren kommer att betala sina lån tillbaka. De innefattar:

• Prime – Konforma bolån med full dokumentation såsom verifiering av intäkter och en stark kredit värdering.
• Älta-A prime låntagaren men en som lånar på ett icke överensstämmande sätt, ofta med lägre dokumentation.
• Subprime – Låntagare med svagare kredit poäng eller ingen kontroll av inkomster eller tillgångar.

Mortgage-backed securities är ofta en gynnsam investering för investerare och förmånligare för investerare högre de säljer för, vilket i sin tur hjälper bolåneräntor gå ner. Detta beror på att ge bankerna tillbaka mer pengar för att fungera med.

Det finns olika skäl till att de MBS sedan prissatt. Investerare vill veta hur snabbt ett lån kommer att betalas tillbaka eftersom vissa lån är värda mer om betalas tillbaka snabbt medan andra kommer att gå ner i värde om återbetalning sker snart. Andra faktorer som kan påverka priset på en inteckning obligation är inflation, ekonomisk tillväxt som ökar bostäder omsättningen på marknaden, regleringsrisken som inkluderar förändringar i skattelagstiftningen, demografiska trender och arbetslöshet.

Mortgage-backed securities betraktas också låg risk. Varför?

Ett. De flesta banker eller myndigheter utlåning kommer bara lån till dem som är kreditvärdiga.
2. Värdepapper utgivna av organisationer som Fannie Mae, Freddie Mac och Ginnie Mae har en garanti som finns med den amerikanska regeringen genom krediter. Fannie Mae och Freddie Mac kräver också privata försäkringar för hypotekslån på lån där låntagaren ger en handpenning som är mindre än 20% av fastighetens värde.
Tre. Sammanslagning bolån bidrar till att minska risken för eller sprider riskerna ut.
4. Om en fastighetsägare standard på sina lån, är deras egendom som säkerhet som hjälper erbjuda några payback till banken.

Medan allt detta språk kan verka komplicerat, kan förstå en del av grunderna bakom bostadslån hjälper dig att se hur ditt bolån har räntan bestäms. Om du väntar på rätt tillfälle att köpa baserat på några ekonomiska faktorer, vet att det är bäst att prata med en inteckning professionell eller konsult om timing snarare än att gissa på egen hand.