de växande frustrationer konsumenterna har över att få lån ändringar

Den ekonomiska smälta ner har tagit ut sin rätt på både företags-jättar såväl som individer. Stora amerikanska företag som Lehman Brothers har tvingats ansöka om konkurs. Enskilda villaägare spenderar sömnlösa nätter över sin avbetalning problem och hot om utmätningar.

En av de största utmaningarna för president Barack Obama efter hans val var att rädda bostadsmarknaden ur dess oupplösliga gungfly och hjälpa den kämpande husägare att skydda sig mot de ständigt sjunkande fastighetsvärden.

Ett plan, därför utarbetats för att ändra lånevillkoren för att göra det enkelt för villaägare att betala tillbaka sina lån.

Vad är lån modifiering?

Som ordet antyder, innebär lån modifiering omarbetning lånevillkoren för låntagare att göra det lätt för dem att betala tillbaka sina bostadslån. Detta, i praktiken innebär att minska räntan, förlänga lånet och minska den huvudsakliga balans. Planen syftar till att hjälpa husägare inför konsekvenserna av betalningsstörningar leder till utmätningar och konkurser.

Lånet modifiering är inte bara syftar till att hjälpa låntagarna men långivare också. Processen att överta egendom defaulters är vare sig lämpligt eller ett lönsamt alternativ för bankerna på grund av de sjunkande värdena på fastigheten. Det blir allt svårare för dem att förverkliga sina lån om låntagarna går i konkurs. Detta kan leda till total eller betydande förlust av lån pengar till bankerna.

Obamas administration, därför tilldelas en svindlande $ 75000000000 fond för att omarbeta, omstrukturera eller med andra ord ändra bolån. Det var verkligen en stor satsning men visade inte de förväntade resultaten. Enligt en uppskattning av banken regulator, gick nästan 53% av de modifierade lån dåliga i december förra året – inom de första sex månaderna efter lanseringen orsakar enorm frustration till låntagarna.

Framväxten av bedrägliga hjälpare lån modifiering

De så kallade experter som alltid är på jakt efter affärsmöjligheter hittade lånet utlägg modifiering plan som en stor källa till inkomster från den trakasserade låntagare. Dessa “hjälpare” gissel för avskärmning meddelanden och kontakta låntagare med erbjudande om hjälp genom att förhandla med sina banker att sänka räntorna, etc.

De tar stora avgifter för sina tjänster. Deras avgift, ibland, kan vara så mycket som en månatlig inteckning betalning som uppgår till tusentals dollar. Några experter försvinner även efter att samla in upfront avgifter från låntagarna.

Det har rapporterats att så många som 189 rättsliga åtgärder har inletts mot de konsulter lån modifiering som har anklagats för fusk de desperata och lättlurade husägare.

Utestängning hot

Lånet modifiering plan ger inte någon lindring till låntagaren mot avskärmning av sin egendom om han misslyckas med att leva upp till sina skyldigheter som överenskommits i låneavtalet.

Enligt en undersökning, endast 10% av de sökande lyckas få sina lånevillkor ändrats av sina banker. Anledningen är att beslutet att lindra villkoren vilar på investerare som äger lånen.

Dessutom är de långivare använder planen lån modifiering för att köra en sista spiken i avskärmning. De hävdar att en låntagare som inte kan betala tillbaka sina lån, trots de ändrade villkoren förtjänar avskärmning.

Det har också hävdats att när skuldsituationen går så dåligt, kan det inte lösas med konventionella medel eftersom hemmet värdena går ner hela tiden. Desperata sjukdomar kräver desperata åtgärder.

En situation som denna kräver professionell hjälp eller advokater som kan titta på dina alternativ och våldsamt försvara ditt fall. En erfaren advokat kan ge dig en välbehövlig vägledning och få dig ett lån modifiering när andra inte gör det. Om du står inför ett problem att få ett lån modifiering, sedan sin tid du närmar dig en advokat som kan kämpa för dina rättigheter till överkomliga priser.