de tre vanligaste typerna av omvänd inteckningar

Om du är snäva för kontanter, kan ibland ett lån från banken är inte tillräckligt. Lån kräver ofta betalningar som skall göras, och om du arbetar med problem som hindrar dig från att arbeta, kan det inte vara möjligt för dig att göra betalningar. En omvänd hem inteckning kan du låna pengar på eget kapital i ditt hem, och skjuta upp betalningarna på olika sätt.

Det finns tre huvudtyper av omvänd bolån:

* Enda syfte omvänd inteckningar
* Hem kapital konvertering inteckningar (HECM)
* Egenutvecklade omvänd inteckningar

Att välja den rätta disken kommer att ge dig den bästa räntan och villkoren för ditt lån. En enda syfte billån är oftast den lägsta kostnaden inteckning. Däremot kan det vara det svåraste att uppnå eftersom det inte erbjuds överallt, och villkoren för inteckning brukar kräva pengar spenderas för ett specifikt syfte.

En HECM är oftast dyrare än en enda ändamål billån, men pengarna kan användas för något ändamål. Hecm s skiljer sig något från en proprietär omvänd inteckning, eftersom de är lån backas upp av regeringen bostäder och stadsutveckling avdelning. De kräver ett möte med rådgivare för att vara godkända för inteckning.

En egenutvecklad omvänd inteckning liknar en hecm, men det sköts av ett privat utlåning företag snarare än en federal en. Eftersom det hanteras privat, behöver du inte att träffa en kurator för att diskutera villkoren för inteckning. Priserna på denna typ av inteckning kan vara hög, men, och det bästa inteckning för att välja om du planerar att spendera pengar för ett specifikt syfte är oftast ett enda syfte omvänd inteckning.

Kom ihåg att alltid granska inteckning helt innan du skriver något. Även om du inte behöver träffa en kurator innan, är det viktigt att veta vad du får in innan du skriver något.