de största misstagen i att välja en inteckning

Folk gör en massa misstag när de ansöker om en inteckning – och här är de 4 mest största. Du kan lära av andras misstag genom att veta i förväg vad du ska diskutera med din långivare, du vill inte komma in i en affär som du kommer att ångra tre till fem månader senare!

Misstag # 1: Inte reparera din kredit innan du ansöker om en inteckning

Inte be om en kredit rapport och fastställa fel i rapporten är förmodligen det största misstaget bostadsköpare gör – speciellt första gången hem köpare.

Medan en kredit rapport är A och O hela din kreditvärdighet, är det inte idiotsäkert. Saker som skrivfel eller tryckfel, eller även fall av felaktig identitet, kan leda till innacuracies. Om du upptäcker några, ifrågasätter dem omedelbart och lämna skriftliga bevis. Förutsätt inte att en långivare kommer “ta hänsyn till” att det är ett misstag på din kredit rapport. Kom ihåg, långivarna bara titta på poängen och kommentarerna i rapporten – de verkligen inte kan grunda sitt beslut något annat.

Å andra sidan, om det inte finns några misstag, men din kredit värdering har några stötar i det, vidta nödvändiga åtgärder för att fixa din kredit genom att inte ådra sig några nya skulder, betala dina räkningar i tid, och minska din inkomst-till- skuldkvoten. Fråga inte en långivare för ett hypotekslån inte din kredit är i tip top form. Plan för cirka sex månader för att ha din kredit rapport städas upp innan du ansöker om en inteckning. Om du behöver reparera din kredit värdering, här är hur:

• Få en kopia av din kredit rapport från Trans unionen, Equifax, och Experian (du kan hitta dem på nätet). När du får din rapport, gå igenom det noga. Gör en lista över fel i din rapport. Eventuella felaktiga uppgifter kommer att påverka din kredit värdering. Föra register över dina betalningar så att du har något att visa när det är dags för dig att bestrida din kredit värdering.

• Ring kreditupplysningsföretag och säga att du vill bestrida din kredit rapport. Om de har en tvist formulär på nätet, använda den för att bestrida eventuella felaktiga uppgifter. Du kan också initiera ett tvisten skriftligen. Skicka dem ett brev som anger vad det är du vill tvisten och tydligt beskriva omständigheterna. Lägga fram bevis. Ju mer bevis du skickar, kan den bättre och snabbare kreditupplysningsföretag utreda.

• Medan du väntar på kreditupplysningsföretag svar, sluta ådra nya skulder. Betala kontant för dina inköp och undvika frestelsen att använda ditt kreditkort.

• reglera alla försumliga konton. Tänk på att din betalning historia spelar en stor roll i ditt totala din kredit värdering.

• Minska din skuld-till-tal – om din skuldnivå är oproportionerligt högre än vad du tjänar varje månad, långivare tenderar att titta på det som en röd flagga. Även när du inte få godkänt för en inteckning, kommer din skuld-till-tal gå upp betydligt. Den “tumregel” är att försöka hålla alla skulder och amorteringar på 43% av din inkomst.

misstag # 2: att inte få lånelöfte för en inteckning

Samtidigt få en inteckning är inte så svårt en uppgift som många tror – speciellt första gången hem köpare – det är inte en bra idé att anta att inteckning godkännande kommer att vara “automatiskt.”

Jag råder alltid mina kunder att få lånelöfte för ett hypotekslån innan de ens börjar hus-jakt. Det beror på förhandsgodkännande berättar säljare som du menar allvar med att köpa (som hjälper dig i förhandlingarna). Det hjälper dig också att veta exakt hur mycket du kan spendera – och hur mycket du kan inte. Du behöver inte oroa dig att hitta ditt drömhus, och sedan upptäcka att din inteckning inte godkänns, eller inte till ett konkurrenskraftigt pris.

Det är också väldigt viktigt att veta att det finns en tydlig skillnad mellan att vara pre-kvalificerad och att vara lånelöfte. Pre-examen är en mycket enkel process med oftast innebar någon formalitet. Långivaren säger bara hur mycket du kan låna baseras på din inkomst, skulder och hur mycket handpenning du är beredd att göra.

Pre-godkännande är en mer stringent process – och det är den du vill fokusera på här. Verkligen, det är motsvarigheten till att ansöka om ett lån. Om du vill få lånelöfte för en inteckning, kommer en långivare att be dig om dina skattedeklarationer, lönebesked, ett brev från din arbetsgivare som anger hur du länge har du hållit på jobbet och hur mycket du gör. När du har skickat alla uppgifter som krävs, går långivaren en kreditupplysning. Om allt är tillfredsställande, får du lånelöfte.

Även olika långivare har olika policy, kommer de flesta långivare ger dig en period på tre månader för att hitta en fastighet du vill, och kommer att garantera de villkor citerade dig. Detta är till hjälp, för om priserna går upp, du skyddad – och om de faller, kommer du att få bättre ränta!

misstag # 3: låna “för mycket” inteckning

Om du har en bra kredit historia och fast anställning, kommer långivare erbjuder dig gärna så mycket inteckning som du är villig att ta. Det är en god nyhet, dåliga nyheter scenario!

Det är bra eftersom det ger dig en hel del klarhet när det kommer till hus jakt. Du vet att du kommer att ha råd med ett hem om man fångar dig öga. Samtidigt, med ett lånelöfte inteckning ger dig mer förhandlingsposition (vi täckt detta ämne i vårt förra lektionen).

Däremot kan det vara frestande att ta alltför mycket lån. Eller med andra ord: det är lätt att låna mer pengar än du faktiskt behöver! Och det kan övertala dig att köpa ett hus som är, uppriktigt sagt, bortom dina behov och ditt sätt.

I själva verket har vi sett detta hända i USA och de är fortfarande återhämtar sig från det – en del experter säger att det tar flera år innan bostadsmarknaden “korrigerar” själv.

Lyckligtvis har vi inte lidit nästan samma sätt i Kanada, men att säga att vi var helt oskadad av fastighetsbubblan är felaktig. Många människor har talat in (eller talade sig in i) ta så mycket lån som de kunde, köpa så mycket “hus” som de kunde, och tro att det skulle uppskatta och de kunde sälja den i några år med vinst. Många upptäckte att det bara var inte fallet.

Naturligtvis är det sant att huset är en investering, och ett sätt att bygga upp eget kapital. Men om du inte är en investerare eller en spekulant, så ska du inte använda din primära hus av bostad att bli en. Det finns en hel del visdom i de råd du inte överanstränga din gräns och skaffa dig ett ekonomiskt gungfly, som endast kommer att orsaka stress och missade betalningar “leva i ditt sätt.” – Och skada din kredit värdering.

misstag # 4: shoppa inte för den bästa bolåneräntan

Även om du inte gillar shopping, vill du verkligen se till att du shoppa runt för bästa bolåneräntan.

Det finns ett par olika sätt du kan göra detta. Du kan “göra det själv” och jämför priser från olika institutioner. Inte begränsa din sökning till banker, antingen – det finns många låneinstitut där ute, som alla har rätt att erbjuda dig en inteckning.

Det andra sättet är att arbeta med en inteckning mäklare, som kan skicka in din potential inteckning till ett antal långivare – och få dem tävlar om att erbjuda de bästa flighterna och villkor.

Tänk på att inte göra ett slutgiltigt beslut baserat på räntan ensam. Du måste studera den verkliga inteckning kontrakt. Leta efter saker som förskottsbetalningar, flexibilitet, incitament och andra faktorer som gör det mycket mer attraktiv.

Också vara försiktig med “cash back” erbjudanden som låser in dig i långa bostadslån.

Vissa långivare gillar att sockra affären genom att erbjuda en 5% till 7% inteckning pengar tillbaka. Detta verkar vara ett lockande erbjudande, speciellt för första gången hem köpare som har en lång inköpslista för sitt nya hem – vitvaror, möbler, etc.

Men studera pengar tillbaka erbjuder noggrant. Vissa banker kommer att ge dig pengar i förskott, men bara om du väljer en fast ränta inteckning av 5, 6 eller 7 år. Problemet med detta är att om räntorna faller, du kommer att behöva hosta upp den högre räntan som du loggade in. En skillnad på 1% eller 2% kan göra en betydande skillnad i din avbetalning och balans. Tänk på hur mycket du kan spara om du inte låsa dig i ett långsiktigt. Ja, du kan få ut av det, men påföljderna är rejäl.

Plus, om du väljer att flytta din inteckning under terminen, utöver de påföljder som du måste betala – vilket faktiskt kan vara värt det om räntorna faller tillräckligt låg – du kommer antagligen behöva betala tillbaka alla de pengar du emot som ett incitament! Många första gången hem köpare är inte medvetna om detta, och ta reda på först efter att de försöker och flytta sin inteckning 5 år från när de undertecknade det.

Återigen, se till att du läst avtalet eller, ännu bättre, arbeta med en kvalificerad inteckning mäklare som mig som kan hjälpa dig att göra det genom ränta labyrint.