de goda och dåliga av justerbar ränta inteckningar

Justerbar ränta inteckningar har priser som börjar oftast lite lägre än den nuvarande fasta låneräntan. Dessa räntor justeras på en regelbunden basis och kommer att gå upp när räntorna stiger i allmänhet, vilket är det enda sättet de kan gå i de kommande åren, på grund av de historiskt låga nivåerna räntorna är på idag. Ofta justerbar ränta inteckning även kommer att kallas en rörlig ränta lån, eftersom det beskriver lånet mer exakt, är att räntan kommer att vara rörlig över lånets löptid.

De goda aspekterna av justerbar ränta inteckningar faller inom fyra specifika områden. För det första är räntan vanligtvis lägre än för en fast ränta, vilket innebär att du kan spara tusentals dollar, särskilt i början av lånet sikt. Ofta i början av ett lån finansinstitutet ger lånet kommer att erbjuda dig mer incitament att ta ut ett lån med dem genom att erbjuda ytterligare rabatter på räntan. Detta kallas ofta smekmånaden period och vanligtvis varar i 12 månader. Andra när räntorna nedgång, justerbara priser också nedgång men fasta bolåneräntor inte, de måste betala samma ränta som den är fast. För det tredje, är det lättare att ansöka om en justerbar ränta inteckning än en fast ränta inteckning, på grund av utlåning kriterier som tillämpas av de finansiella instituten. Den slutliga fördelen justerbar ränta inteckningar ger dig är om du funderar på att sälja ditt hem efter bara några år, smekmånaden perioden och lägre räntor ger möjlighet att begå mindre av dina pengar till denna investering innan du inser vinsten när de säljer.

Liksom alla saker i livet finns det positiva och negativa, gäller detta även för dessa inteckningar och du bör vara medveten om de dåliga aspekterna av justerbar ränta inteckningar. Den uppenbara dåliga justerbara räntor är att när det finns en ökning av räntorna, kommer du inteckning ökar också i de återbetalningar du är skyldig att göra. Om du har en smekmånad period finns en tidpunkt när den slutar och igen din ränta kommer att stiga vilket innebär att du kommer att betala mer i amorteringar. Det är säkerheten tak som tillämpas för att garantera dig inteckning ränta inte kan öka för evigt, men dessa tak är vanligtvis så hög att du aldrig kommer att nå dem. Den sista dåliga punkten justerbar ränta inteckningar är att man inte exakt kan förutses i en långsiktig ekonomisk plan exakt vad dina åtaganden. Det bästa du kan göra är att ge en marginal på 2% över dina nuvarande återbetalningar.