de fyra grundläggande element för att kvalificera sig för en inteckning

När du ansöker om ett lån, det finns 4 grundläggande kvalifikationer långivaren kommer att titta på. De är din kredit värdering, din nivå av skuld till nivån på inkomst, dina tillgångar / reserver och lånets storlek i förhållande till värdet på fastigheten. Utifrån dessa fyra kriterier, kommer långivaren att kunna berätta om du uppfyller kraven för en inteckning och om du gör vad inteckning program du har rätt till. Låt oss ta en titt på var och en.

Kredit-Långivaren kommer att dra vad som kallas en tri-sammanslagna kreditupplysning. Detta kommer att ge dem kredit poäng från de tre stora kreditbyråer. Det första långivaren kommer att titta på är din kredit värdering nummer. Dessa kan variera från 350 till 800. Vanligtvis kommer de att använda din mellersta poäng.

Nästa kommer de att leta efter eventuella försenade betalningar. En försenad betalning är en som är över 30 dagar förfallna. Det viktigaste kommer att vara sena avbetalning. Alla sena inteckning betalning under de senaste två åren kommer att påverka vilket program du kan kvalificera sig för. Andra sena betalningar såsom kreditkort kommer att ha en direkt inverkan på din kredit värdering. Slutligen, kommer långivaren ser på den offentliga register avsnittet. Det är där alla domar eller retentionsrätt kommer att dyka upp. Dessa kan påverka kvalificering och i många fall kommer att behöva tas om hand för att stänga lånet.

Skuld till inkomst-Din skuld till inkomstnivå jämför vad du är skyldig till vad din inkomst är. Långivare använder din före skatt (bruttoinkomst) för denna beräkning. Så om du tjänar $ 5000 i månaden och dina månatliga skulder är $ 2.500, kommer din skuld till tal (DTI ratio) är 50%. Långivare använder skulder, inte levnadskostnader. Skulderna skulle vara minsta kreditkortsbetalningar, betalningar bil, och lån avbetalning. De skulle inte innehålla gas räkningar, räkningar kabel eller cell telefon räkningar.

Reserver-Reserver är likvida medel som du har. De kan innehålla kontanter på banken, aktier, obligationer, konton pensionering samt alla tillgångar som är lätta att avveckla. Långivaren kommer att vilja se en kudde av pengar Incase av en nödsituation. De ser på det i termer av den månatliga inteckning betalning av kapitalbelopp, räntor, fastighetsskatt och försäkring. De kommer att ta det här numret och kräver så många månader av det i reserven. Detta antal kan variera från två månader upp till tolv månader eller mer.

LTV-lån till värde. Detta är förhållandet mellan fastighetens värde och storleken på lånet. Så en egendom värd $ 100.000 med ett lån på $ 80.000 skulle motsvara en 80% lån till värde. Detta förhållande är viktigt att bestämma hur mycket pengar långivaren kommer lån du. En 80% lån till värde är standarden avskuren för bottenlån. Det finns program som kommer att gå över 80% med antingen en högre hastighet eller användning av försäkringar för hypotekslån. Du kan också använda en andra inteckning för att komma över 80% nivån.

Dessa är de fyra grundläggande element som de flesta långivare kommer att titta på när du ansöker om ett lån. Under vissa omständigheter om du är stark i ett område, kan det kompensera för att vara svag i ett annat område. Dessa är allmänna riktlinjer och varje enskild låntagare kommer att ha en annan uppsättning omständigheter.