de flesta långivare vill inte att du ska veta detta refinansiera tips

Oavsett om du behöver extra pengar för räkningar, hem förbättring eller ditt barns college utbildning eller du helt enkelt vill ha en lägre ränta, refinansiering din inteckning är ett alternativ husägare kan överväga.

De flesta husägare, dock inte titta på en av de viktigaste faktorerna när man beslutar om refinansiering är rätt val för dem. Denna faktor är återbetalningstiden.

Vad är återbetalningstiden?

Återbetalningstid är ett ekonomiskt term som hänvisar till den tid det tar en investerare att återfå sin ursprungliga investering. Till exempel, om du gav en vän $ 1.000 till starta ett företag, skulle återbetalningstiden vara den tid det tog för din vän att återvända som $ 1.000 till dig.

När det gäller inteckning refinansiering, är återbetalningstiden hur lång tid det tar för månadssparande på refinansiering motsvara eller överstiga de sista kostnaderna för det nya lånet.

beräkning av återbetalningstid

Även om du kan använda en refinansiering kalkylator för att räkna ut den exakta återbetalningstiden för din situation, låt oss titta på ett hypotetiskt exempel för att illustrera hur dessa beräkningar bestäms.

Låt oss säga att du refinansiera ditt hem och sluta spara ungefär $ 300 per månad på grund av den sänkta räntan och den nedre rektor (när du refinansiera du redan borde ha betalat en del av ditt hem kostnaden). De avslutande kostnader i samband med att lånet är $ 3500. Frågan är – baserat på dessa siffror – hur lång återbetalningstid skulle vara.

För att hitta svaret, delar du bara den avslutande kostnader genom månadssparande. I detta fall skulle det vara $ 3500 dividerat med $ 300. Resultatet skulle bli drygt 11,6 månader, så återbetalningstiden för denna inteckning skulle vara nästan ett helt år.

Varför återbetalningstid saken?

Veta återbetalningstid, oavsett om du gör beräkningarna för hand eller använd en refinansiering miniräknare, kan hjälpa dig att avgöra om refinansiering är det bästa valet just nu. Låt oss återkomma till det exempel vi använde ovan.

Om du planerar att sätta huset på marknaden under sex månader, då du ska sälja huset innan du har kunnat ta igen din investering genom besparingar. Det skulle vara ett oklokt investeringsbeslut.

Å andra sidan, om du har några planer på att sälja inom det närmaste året, skulle du samla tillräckligt månadssparande för att göra investeringen i refinansieringen värt kostnaden.

andra faktorer att beakta

Använda en refinansiering kalkylator kan hjälpa dig avgöra återbetalningstid, men det finns andra faktorer som du vill tänka på också. Till exempel, om du refinansiera ett hem du har betalat på i fem år måste du överväga om de extra besparingar kommer också att vara tillräckligt för att täcka de ytterligare fem års ränta du kommer att betala på lånet.

Om du tog ut det ursprungliga lånet under 2008, borde lånet har betalats i sin helhet av 2038. Om du refinansiera efter 5 år, kommer du inte betala lånet av förrän 2043. De extra åren kunde lägga på tillräckligt med intresse för att uppväga din första månadssparande.