de fem steg för att få en inteckning

För första gången köpare, kan processen att få en inteckning verka skrämmande. Men i verkligheten är det inte så komplicerat som det kan tyckas. När du bekanta dig med några av de termer som används i inteckning företag, kommer det att bli en mer behaglig upplevelse.

Om du är obekant med inteckning processen – kanske du är en första gången hem köpare eller har inte köpt ett hem i en lång tid – nedan är en kort sammanfattning av de fem stegen i inteckning processen.

förkvalificering

Innan du faktiskt gå igenom pappersarbete för en låneansökan kommer du att bli ombedd att “pre-kvalificera”. Din fastighetsmäklare kan hänvisa dig till en långivare för att få dig förkvalificerad så att när man tittar på hus, säljarna vet att du är en seriös köpare med pengar för att säkerhetskopiera alla erbjudanden du gör. I prekvalificeringen, långivaren samla in information från dig om dina inkomster och skulder, och gör en ekonomisk bestämning, med förbehåll för senare kontroll under underwriting processen, om hur mycket hem du kan ha råd. Det är bra att veta hur dyrt ett hem du har råd innan du går och handlar för en.

applikation

Den “ansökan” är faktiskt början på lånet processen, och uppstår när du har hittat en fastighet som du vill köpa. Du fylla i en ansökan om inteckning med lån officer och tillhandahålla all nödvändig dokumentation för bearbetning. (Skattedeklarationer, betala stubbar, etc.) Den typ av inteckning bäst för dig och de olika avgifterna och ner betalningsalternativ diskuteras vid denna tid. Du kommer att få en “god tro uppskattning” som itemizes skattesatserna, betalningar, och alla de kostnader som är involverade i ditt nya lån. Vid denna tid kan du “låsa in” räntan på lånet vid dagens pågående kurs.

bearbetningen av din beräknade lån

Långivaren kommer din information i underwriting systemet, vilket ger långivaren med en förteckning över de handlingar som behövs för att uppnå lån godkännande. Den “processor” granskar dina kreditupplysningar och dokumentation för att verifiera din anställning, skulder, och betalningshistorik. Om det finns sena betalningar, samlingar, etc. processorn kommer att begära en skriftlig förklaring från dig. Processorn granskar också egendom bedömning och kontroll i frågor som kan påverka den slutliga lån godkännande. Processorerna jobb är att sätta ihop hela paketet för teckna.

emissionsgarantier ditt lån

Den “garant” ansvarar för att fastställa om paketet framställd av processorn uppfyller alla långivare kriterier. Om långivaren behöver mer information, kommer lånet att hållas fram till långivaren kontaktar dig och du ger ytterligare information eller handlingar. Om ansökningshandlingarna uppfyller alla långivare kriterier, då långivaren kommer att erbjuda en komplett lån godkännande. Detta beror ofta på att lösa utmanande kredit, inkomster eller egendom frågor som uppstår under underwriting processen. Om garant ger fullt lån godkännande då långivaren utfärdar ett åtagande brev att låna ut, beställer titeln försäkring, rensar alla eventualiteter, och sedan scheman en stängningstid.

stängning

Den “sista” kommer att ske efter att långivaren ger en fullständig lån godkännande och rensar eventuella avslutande villkor. Vid stängning, långivaren “medel” lånet med en kassörer check, utkast eller tråd till stängning agent som betalar ut pengar i utbyte mot äganderätten till fastigheten. Detta är den punkt där du avsluta lånet processen och faktiskt köpa huset, med förbehåll för långivarna lånet. Avslutningar förekommer på olika ställen beroende på den stat där försäljningen sker. I vissa stater är en titel företag eller spärrade företaget används, medan andra stater kräver att stängningen sker i en advokat kontor.

sammandrag

Genom att hjälpa dig att förstå de fem stegen för att få en inteckning, hoppas vi att göra processen enklare och mindre stressande än den annars skulle vara. Om du har några frågor om processen eller är redo att få redan kvalificerade, ring mig idag och låt mig hjälpa dig att komma in i ditt nästa hem.