de fem inteckning s regler i utlåningen

Det finns många som hävdar att ge dig en analys om hur man beter dig som en kompetent inteckning mäklare.

5 viktiga regler bör vara mycket hänsynsfull när hjälpa konsulter och kunder snabbt förstå hur inteckning fungerar. Logiken är ganska enkel, om kunden har ett grundläggande mått på hur finansiering fungerar, då han är mycket lättare att handskas med. Om konsulten utbildar kunden, då han kommer att vara mer framgångsrik som operatör, kommer han att vinna en hel del fler remisser och ses mer kompetenta än andra.

säkerhet

servicevänlighet

struktur

uttalanden

berättelse

Vilka är dessa om och hur vi tillämpar dem i finansvärlden?

Uppmärksamhet på detaljer är av största vikt! Varje regel kommer alltid korsreferenser till nästa S regeln. Den 5 S är alltid varandra.

säkerhet

En bra mäklare bör vara säkerhet baserad. I detta menas att vi hjälper dig låna mot egendom som huvudsaklig säkerhet.

Är kunden köper fastigheter säkerhet? Är de refinansiering fastigheter? Är transaktionen en kombination av refinansiera och inköp?

En bra mäklare kommer omedelbart att försöka identifiera den säkerhet han / hon har att göra med. Är det bostäder, kommersiella, industriella, franchise-säkerhet? Kom ihåg, kommer olika typer av värdepapper ses på olika sätt av en långivare. En långivare kommer att låna annorlunda mot kommersiell säkerhet i motsats till bostads säkerhet. Långivare är som en allmän tumregel kommer att låna ut det mesta mot en bostads säkerhet egendom. Detta kan vara så hög som 105%. Om kunden har fastigheter säkerhet, eller ett franchise-företag har vi en transaktion redo för bearbetning.

servicevänlighet

Annars känd som “The Law of överkomliga”.

Kan kunden råd med skulden? Detta kommer att visa den totala skulden exponeringen kunden har. En servicevänlighet analys av kundens betalningsförmåga ställning kommer i allmänhet att genomföras – det sunt förnuft regeln. Detta för att säkerställa att kunden har råd skulden / s..

Kom ihåg, olika långivare göra det annorlunda, så en kunds betalningsförmåga ställning kan / kunde variera mellan olika långivare. Du måste vara anpassade till olika långivare krav.

Som en tumregel, kommer långivare sätta en buffert i funktionsdugligheten modulen som kommer att genomföras. Till exempel kommer långivarna bedömer skulden vid en högre ränta för att tillåta variationer i räntor nu och i framtiden.

En verifierad servicevänlighet uttalande kan göras genom att erbjuda inkomstkällor dokument. Detta kan / kommer att omfatta lönebeskedet s, grupp certifikat, brev anställning från arbetsgivare, skattedeklarationer, vinst och förlust uttalanden, kassaflödesprognoser och uthyrning uttalanden. Någon av dessa handlingar kan användas för att kontrollera inkomster. I vissa fall skulle kunna omfatta alla dessa dokument och andra.

Dessutom kan servicevänlighet göras med hjälp av en klient gör en inkomst deklaration (ej verifierad). Detta är annars känd som en låg Doc (lågt dokumentation) deklaration. Även när en kund gör en låg Doc deklaration, tar långivaren inkomsten anges på deklarationen och driver denna siffra genom en servicevänlighet beräkning. Alla låga doc lån går fortfarande igenom en servicevänlighet analys. Därför en godkänd eller underkänd analys produceras. Det är kunden fortfarande måste ha råd skulden.

Ändå kan en kund ta på en No Doc lån. I detta fall, inga resultaträkningar i någon form skall tillhandahållas. Allt som krävs är en försäkran om prisvärdhet. Det är kunden tecknar ett uttalande om att han / hon har råd skulden utan att drabbas av ekonomiska svårigheter. Inga inkomster siffra måste anges.

Du bör inte lämna ett lån utan att genomföra en servicevänlighet analys eller tillämpa sunt förnuft regeln. Det finns omsorgsplikt gentemot kunden, och kunden bör göras medvetna om att han / hon bryter mot lagen om överkomliga priser.

struktur

Observera, olika långivare gör sina bedömningar annorlunda. De ser strukturen annorlunda.

Strukturen på dina kunder lån är oerhört viktigt. Detta kan innebära att identifiera skillnaden mellan en kodad lån och en icke kodad lån (ägare ockuperade eller investeringar) som olika lagar kan styra olika lån.

Detta kan också innebära att veta hur olika produkter bedöms med olika långivare.

Detta kan även innebära hur lånet betraktas i termer av användbarhet. Så som ett exempel, har ett investeringslån en högre upplåning kapacitet än ett bostadslån, som vissa långivare faktor negativt utväxling vid bedömningen av lånet som lånet kan / kunde vara avdragsgilla. Också långivaren faktorer i hyresintäkter om det är tillämpligt. Rent är en inkomst.

I vissa fall kommer du att hitta ett lån som bedöms strängare med en långivare i motsats till en annan långivare. Så till exempel, Bank A bedömer en kredit på 25 års sikt på en princip och intresse basis. Med Bank B är samma lån bedömas utan en term på ett intresse bara bas. Därför Bank B är en mer generös långivare för krediter. Dock kommer banken en faktor i negativa utväxling fördelar i sin miniräknare. Med Bank B är detta inte möjligt. Så en fördel kan ersätta en annan fördel. Att veta denna variation i struktur och hur man balanserar din klients ståndpunkt att uppnå maximal nytta är mycket viktigt.

Som ett annat exempel, kommer vissa långivare bedömer inte ett 4 eller 5 års fast ränta med en högre hastighet. Detta är viktigt eftersom det kan öka upplåningen kapaciteten för en klient som bedömningen som används för att bedriva användbarhet inte laddad.

uttalanden

Den dokumentation som krävs för att möjliggöra ett lån som ska bearbetas. Kontrollera att du har sammanställt alla de handlingar som krävs för att tillåta dig att göra bedömningen att låneansökan är redo för bearbetning.

Din ansökan om finansiering är ett uttalande. De inkomster dokument du levererar är uttalanden. Den ID du anger för kunden är uttalanden. Lånet uttalanden som levereras för en refinansiering är uttalanden. Det finns många aspekter till uttalanden aspekten av de fem S regeln. Du måste kunna dechiffrera vad som krävs på plats när det handlar om klienten.

Den dokumentation som krävs för att bearbeta lån med olika långivare för samma scenario kan variera mellan långivare. Som regel måste du ange ett servicevänlighet ark med varje ansökan med undantag för Inga Doc lån. Du måste leverera resultat i form av lönespecifikation s, grupp certifikat, skattedeklarationer, inkomstdeklaration etc. Du måste leverera 100 poäng ID.

Granska alla handlingar innan de lämnar in, och se till att dokumenten är i linje med den angivna strukturen. Så detta skulle innebära att intäkter dokument skulle behöva anpassas till funktionsdugligheten genomförs.

Med en refinansiering, se till att du har lämnat 6 månader tidigare långivare lån uttalanden för skulder som refinansieras. Se genomförandet av dessa uttalanden! Är de tillfredsställande? Förfrågan om hur den varför det finns några delinquencies om det finns några?

Ge någon typ av bevis för att egendomen i fråga. Om det är en refinansiering, få en kopia av ett råd takt. Detta kommer att visa vem som äger fastigheten och kommer också att ge titeln uppgifter om nämnda fastigheten. Om transaktionen är ett köp, skulle du behöva en framsida av kontrakt, och / eller en kopia av en överföring.

berättelse

Kom ihåg att förklara hela affären.

Detta är sälja och / eller förklaring av affären. Detta är din chans att sälja kunden till långivaren. Kom ihåg, vet långivaren inte din klient, inte heller har personlig relation med dem. Håll dig till fakta. Lär dig så mycket du kan från klienten om sig själva och sin situation. Översätt den här informationen till relevanta fakta angående ansökan. Som mush som möjligt, vara detaljerad, men avstå från att använda känsloladdade språk.

Som en mäklare, om du kan samverkar dessa fem fem regler, kommer du att lyckas.