de dolda kostnaderna i no-avgift bolån

Du kan anpassa den gamla kulturella klyschan, “Det finns ingen gratis lunch,” och tillämpa den på inteckning industrin genom att ändra det till “Det finns ingen fri skuld.” En ärlig inteckning mäklare kommer att säga att det ser ut som en inteckning med reducerad eller ingen avsluta kostnader är egentligen ett lån med teasers som betalas på annat håll. Bilindustrin har lagt kanske ett riktmärke på denna praxis genom att fastställa begreppet “Tillverkarens rekommenderade cirkapriser” (MSRP) så ohyggligt uppblåst att auto återförsäljare kan erbjuda dig, den lyckliga kunden, en prissänkning på fem eller sex tusen dollar !

Har inte råd att missa det. Medan inteckning företag inte bedriver taktiken lika skamlöst, det är rättvist att säga att företag som erbjuder bolån utan avgifter är nästan alltid att vika några eller alla av dessa avgifter till den inteckning strukturen själv. Du kan presenteras med möjlighet till en inteckning med punkter och avgifter fastställas till en ränta, och samma lån utan punkter eller andra avgifter vid en högre ränta. Den högre räntan alternativ kan vara meningsfullt för någon som planerar att refinansiera huset inom en inte alltför avlägsen framtid, eller sälja hem och gå vidare. Men det är en rättvis gissning att den högre ränta inteckning, om den tillåts att köra i trettio år, skulle kosta betydligt mer än de avgifter som tas ut i förskott på ett mer typiskt arrangemang.

No-Fee bolån är, till viss del, en produkt av den refinansiering frenesi som följde hoppa i hemmet värden under de senaste fyra åren. Kombinerat med rekordlåga räntor, blev refinansiering ett rimligt ekonomiskt beslut för ett stort antal villaägare. Refinansiera inteckning konkurrensen var sådan att inteckning företag var ute efter att erbjuda erbjudanden “för bra för att missa.” De människor engagerade i att ta eget kapital ut ur sina hem till låga priser var beredd att bortse från priser som var något högre för att kompensera avgifter, delvis på grund de var fokuserade på högen av förbruknings-kassa som var på väg att komma deras väg.

Vissa långivare är mindre än uppriktig om exakt vad avgifterna är elimineras. En noggrann undersökning av de till synes hundratals dokument du registrerar på en stängning kommer att avslöja ett stort antal avgifter, skatter och avgifter som, därför att de klumpas ihop, få lite kontroll. En långivare kan avstå sin originering avgift men inte de advokatkostnader som deltar i refinansiering processen – vilket kan vara det högre av de två kostnaderna. Det åligger låntagaren att driva inteckning agent på exakt vilka avgifter elimineras och vad avslutande kostnader kommer att kvarstå.

Generellt sett är en no-avgift lån kommer att vara meningsfullt om det kommer att refinansieras inom fem år eller så. De startas av refinansiering bommen och det är endast i denna miljö som de vettigt – åtminstone i sin nuvarande form (s). Långivare vet och låntagare bör inse att varje ekonomisk funktion har sin cykel. Räntor och värderingar bostäder är inte uteslutna. Så ta inte för givet, att gå in i en refinansiering affär, att det fortfarande kommer att vara en bra idé i fem år. Hoppas på det bästa, och planera för en återgång till det normala.