de 7 synder inteckning mäklare

Ärlighet är den viktigaste aspekten att hantera inteckning mäklare. Tyvärr har inte alla mäklare är framåt kommer med viss information som gör att du kan lita på dem och fatta ett välgrundat beslut om affären de rekommenderar. Don? T get me wrong inte alla inteckning mäklare är dåliga. Just don? T underskatta det inflytande som kommissionen har på deras rekommendationer. Och, som alltid finns rötägg i alla branscher.

Att vara medveten om följande mäklare synder kommer hjälpa dig att välja en pålitlig mäklare och se till att de får den bästa lösningen för dig. Viktigast, don? T vara rädd för att ställa frågor.

Sin 1: Gynnande deras lån produkt.
Du måste vara medveten om inteckning mäklare är också en långivare, dvs har de sina egna lån produkter? Om de gör, och de erbjuder det egna produkt, måste det finnas en tydlig, begriplig anledning till varför deras produkt är det bästa valet för din situation.

Sin 2: Att vara påverkad av kommissionen.
Mäklare får provision från långivaren du sluta låna från. Du måste fråga om mäklaren har särskilda incitament för att hänvisa dig till en viss långivare dvs, vissa långivare betala mer provision? Om så är fallet, kan detta leda dem att vara partisk om vilken långivare som de rekommenderar för dig. De kan vara benägna att rekommendera dig till långivaren som betalar mest, oavsett om detta är det bästa valet för dig.

Så återigen du behöver få en tydlig och begriplig anledning till att produkten och långivaren är det bästa valet för din situation. Du måste också ta reda på hur stort ett antal långivare mäklaren handlar. De kan? T hävdar att hitta det bästa lånet produkten på marknaden för dina behov, om de bara handlar med 20% av långivare på marknaden.

Sin 3: Dölja den verkliga kostnaden för lånet.
Se till att mäklaren ger dig räntejämförelse, när man tittar på eller jämföra några produkter bostadslån. Jämförelsen kurs visar dig den verkliga kostnaden för ett bostadslån genom att ta hänsyn till alla förutsebara och avgifter i samband med lånet. Detta är så att du enkelt kan jämföra produkter bostadslån.

synd 4: undanhålla information.
Vet hela affären. Du måste känna till hela tjänsten tillhandahålls av mäklare. Ger de löpande service och assistans när du säkra dina lån? Om så är fallet, ta reda på hur länge. Dessutom, vad är inblandade avgifter? Deras och långivare. Allt detta måste göras klart innan några papper är undertecknade.

Sin 5: Tillåta klient okunnighet.
Se till att du förstår vad fördelarna och nackdelarna är för dig. Du måste ha det förklarat för dig på ett tydligt sätt så att du kan förstå det. Detta är så att du kan väga upp det och bestämde själv om refinansiering är faktiskt i ditt bästa intresse. Det är en dålig praxis inom inteckning mäklare industrin kallas kärning. Kärning är handlingen att refinansiering av hänsyn till kommissionens trots att det inte finns några fördelar för inteckning ägare. Se till att du förstår fördelarna och nackdelarna med den refinansiering affären själv kommer att göra det omöjligt för dig att falla offer för denna praxis.

synd 6: vara oförsäkrade
Gör mäklare har sin egen ansvarsförsäkring? Detta skyddar proffs mot skadeståndskrav på grund av vårdslös arbete. Alla långivare kommer att få det. Men mäklarna inte bör ta de täcks av försäkringen av en paraplyorganisation. Mäklaren behöver veta säkert om de är eller inte är skyddade.

synden 7: är okvalificerade.
Är mäklaren kvalificerad att ge dig utlåning råd? I varje land finns välrenommerade myndighet organisationer som tillhandahåller inteckning mäklare med referenser, förutsatt att de åtar sig vissa kurser. Ta reda på vilka dessa organisationer är och se till att den mäklare du, Aore behandlar är medlem eller har fått referenser.