de 3 typer av bolån

Just nu på marknaden, det finns många sorter av bolån tillgängliga. Ibland kan det vara svårt att avgöra vilken hypotekslån är lämpligt och som gäller för dig.

Jag kommer att diskutera de tre huvudsakliga typer av bolån på marknaden. De flesta banker och långivare som erbjuder bolån som tillhör någon av dessa kategorier.

Ett. fast hypotekslån

Fasta bolån är de mest populära och vanligaste bland de tre typerna av hypotekslån.

Du tar ut en inteckning lån med en långivare och du betalar en viss återbetalningsbeloppet under en bestämd tidsperiod. De flesta människor väljer oftast 30 år fast bolån som de månatliga betalningarna är låga och räntorna oftast jämnar ut under en 30 års period.

En nackdel med 30 år fast hypotekslån är att du måste betala mer för ditt bolån totalt jämfört med någon som tar upp en 15 eller 5 års lån.

Det finns även kortare tidsperioder, t.ex. 5 år, 10 eller 15 år fast hypotekslån. Det gör att människor som vill betala av sina hus i en kortare tid. Naturligtvis måste du se till att du har den finansiella kapacitet att återbetala högre månatliga avbetalningar.

Det finns också en annan underkategori av hypotekslån kallas justerbar ränta inteckning lån eller ARM. Vanligtvis kommer du börja med en lägre ränta jämfört med en 30 år fast hypotekslån. Så du slutade betala mindre varje månad för din inteckning återbetalning.

Men notera att ARM är mycket varierande beroende på ränteläget. Med andra ord, du betalar mindre för månatliga återbetalningen när intresset är lågt och betala mer när räntan är hög.

2. konvertibla lån

Konvertibla lån blir allt mer populärt eftersom det tillåter människor att hålla sina bolån alternativ öppnar tillåta mer flexibilitet.

Om du hittar räntorna är för höga, kan du konvertera till en fast ränta hypotekslån. Om räntorna är låga, kan du även konvertera till ARM baserat bolån.

Det finns alltför många sorter av konvertibla lån under denna kategori. Men jag lista en typ av konvertibla lån jag behandlat.

ballong lån

En ballong lån är en fast ränta konvertibellån. Vanligtvis börjar du genom att återbetala små månatliga avbetalningar under en period av år, vanligtvis 5 eller 7 år. Vid slutet av denna period, måste du betala tillbaka lånet i en klumpsumma.

Så vad är fördelen med en ballong lån? Det är oftast används av investerare eller återförsäljare egendom som funderar på att sälja huset i en kort tid. De kan dra nytta av låga räntor utan att låsa sina pengar på ett hus. Eftersom de kommer att ha en stor summa pengar när de säljer huset, kommer det inte vara ett problem att returnera klumpsumma.

Tre. Särskilda bolån

Dessa är bolån som bara erbjuds att en grupp människor. Exempelvis FHA hypotekslån är endast tillgänglig för första gången hem köpare eller personer med dålig kredit.

En annan är den veteran angelägenheter hypotekslån. De erbjuds endast till änkor av den amerikanska militären.

Det bästa sättet att veta om du har rätt eller är lämplig för ett hypotekslån är att tala med en professionell inteckning konsult innan du bestämmer dig för att ta upp någon inteckning erbjudande