de 3 stadierna av avskärmning – vad man ska göra när klockan börjar ticka

Här är de 3 steg du går igenom i avskärmning förebyggande processen.

etapp 1: Processen börjar med dig

Om ditt mål är att spara ditt hem sedan processen ska alltid börja med dig. Vilket innebär att du bör vidta åtgärder så snart du blir medveten om att du är i finansiella problem. När du vet att du kommer att ha ett problem att göra din månatliga betalning är det mycket viktigt att du initierar kontakt genom att ringa din bolåneinstitutet eller serviceföretag, och göra dem medvetna om din situation.

VIKTIGT: Innan du ringer vara säker på att du har fått ihop all dokumentation du behöver för att tydligt visa vad som är fel. Detta omfattar – orsaken (s) du har halkat efter och förväntar sig att fortsätta, ditt bevis på inkomst, och en komplett lista över dina månatliga utgifter (fasta och rörliga).

Med all denna information i förväg kommer att påskynda processen avsevärt, och samtidigt visa din långivare att du är en ansvarsfull person och du tar din situation på allvar.

etapp 2: din långivare vidtar åtgärder

Din långivare eller inteckning serviceföretag kommer att vilja dokumentation (skriftliga bevis) av all den information som du har gett dem via telefon. Så samla alla papper tillsammans och göra kopior av allt – en för din bokföring, och en till post med din långivare. Sedan skicka den till dem så fort som möjligt!

Vid mottagandet av de handlingar klockan “börjar ticka” (från långivare synvinkel … din klocka är redan går). Din långivare mål är att komma tillbaka till dig inom 30 – 45 dagar med ett beslut. Men bli inte förvånad om det tar lite längre tid, med tanke på tillståndet i vår ekonomi. En annan faktor som kan försena saker är om du har skickat dem ofullständiga uppgifter och de måste vänta för dig att förse dem med allt de behöver.

Om det är fastställt att du uppfyller kraven för ett lån modifiering en skrivelse kommer att skickas till dig förklara villkoren för din nya inteckning, inklusive storleken på din nya månadsbetalning, och ett schema som visar när den första är på grund.

steg 3: utförande

Din lån återinförs, är dina betalningar förs ström, och du har en modifierad plan med en ny, prisvärd månadskostnaden. Du kan hålla hemmet du har arbetat så hårt för, och din kredit återupprättas och i bättre stående. Allt eftersom du var proaktiv och gjorde vad du behövde för att stanna i ditt hem!