där saker verkligen tenderar i inteckning world_

Gör inteckning upphovsmän överväga framtiden när de talar med en kund och bearbetning lånet? Kanske: förvisso mellan 2002 och 2007 upphovsmän “dök” villiga att låna ut till någon eftersom värdena ökar, och eventuella problem kan täckas upp med uppskattning. De var inte nödvändigtvis tvingar låntagaren att låna, och investerare inte tvingas att köpa mortgage-backed securities. Lågt prissatta bostäder uppskattade snabbare än dyra lån, vissa tror att subprime långivare var mer aktiv i detta segment. (Efter 2006 har priserna på lågt pris bostäder fallit snabbare än höga priser hem.) Byggande av nya bostäder och lägenheter ökade från 4,2% av BNP 1997 till 6,3% under 2005, men har sedan dess fallit till omkring 3%. Och medan vi jämför BNP med bostäder, mellan 2001 och 2005 utgifter på bostäder ökade med drygt 30% medan BNP-tillväxten var ca 11%.

Tisdagar 2-års auktion (42 $ miljarder 1,11%) var tal om staden, trots allmänt övervägs en genomsnittlig auktion, eller kanske lite bättre. Indirekt budgivning, med alla dess tvivelaktiga värde men fortfarande används som en mätare av icke-återförsäljare kundernas efterfrågan, var bra på nästan 50%. De flesta tror att dagens 5-års auktion, och morgondagens 7-års auktion, kommer att bli en bättre termometer allmän efterfrågan på skulden.

Men förutom en anständig auktion vi hade S & P Case-Shiller US Home Price Index “bara” ned 14,9% jämfört med för ett år sedan. Femton av tjugo storstadsområden postat prisfall på mer än 10% från ett år tidigare, och enligt de index många områden är tillbaka till 2003 års prisnivå. (. Den grundläggande index använder ett riktmärke i januari 2000 av 100) Det fanns vissa områden som förbättrats från månaden före: Cleveland (+4,2%) och San Francisco (+3,8%). För det senaste året, var både Las Vegas och Phoenix ner över 31%. För att balansera den nyheten ut, såg Consumer Confidence sin första vinst på tre månader, kom in bättre än väntat på 54,1. (Rock-bottom var i februari på 25,3.)

Förra veckan inteckning program var upp 7,5% jämfört med veckan innan, enligt MBAA. Refi-talet var nästan 13% medan inköp var upp 1%. Det är trevligt att se att ansökan om köp ökade för fjärde månaden i rad. I själva verket, jämfört med samma vecka i 2008 apps är upp över 34%. Som sagt, vissa mäklare känner att saker och ting är relativt långsam och kommer att få långsammare på grund av HVCC som hotar de ansökningar som verkligen stänger.

Idag, som jag nämnde, har vi $ 39000000000 5-års auktion. Vi har också Sällanköpsvaror och nyförsäljning hem. Den nya hem nummer kommer ut lite senare, men varaktiga varor (varor som varar längre än 3 år, som min sonsons tandborste) steg mer än väntat i juli. I själva verket, på +4,9%, var det den största vinsten på två år. Det är verkligen ett flyktigt antal dock och i juli Sällanköpsvaror var faktiskt ner 1,3%. Kontra ett år sedan nya order är ner nästan 26%. Efter nyheterna hittar vi 30-yr inteckning priserna bättre med ca .125 och avkastningen på 10-års Treasury ned till 3,43%.

PMI berättade klienter som långivare nu kommer att kunna elektroniskt lämna in alla lån för sina “PMI-till-PMI Refinance-till-modifiering” program. Dessa program fokuserar på refinansiering av befintliga PMI-försäkrade lån för att möjliggöra “samma långivare / serviceföretaget att refinansiera via harpa för GSE-ägda lån samt refinansiera-till-modifiering för lån som ägs av andra investerare och långivare portfölj och en ny långivare / serviceföretaget att refinansiera via harpa för GSE-ägda lån samt refinansiera-till-modifiering för lån som ägs av andra investerare. “