där kommer din inkomst skydd och redundans försäkring tar dig

Med den nuvarande lågkonjunkturen i full gång en hel del företag har varit tvungna att stänga sina dörrar för gott. Och vad detta leder till tabellen är en oroande hastighet av redundans ses över hela Storbritannien. Är du skyddad med redundans försäkring? Detta är en fråga som, bara tre år sedan, skulle en överväldigande majoritet har svarat “nej”. Även redundans var en möjlighet de flesta hade en ganska bra idé om ett företag skulle gå i konkurs innan de bestämde sig för att arbeta där. Men nu när lågkonjunkturen har drabbat full kraft människor blir förvånade med företagsnedläggningar över hela landet.

Med antalet uppsägningar växer så är kostnaderna för övertalighet försäkring. Men det stannar inte vid bara redundans: det gäller även för försäkringar inkomstskydd och eftersom de också har sett en ökning av behov. Ett exempel på detta ges av Posten. Om du är med Post Office försäkring du kommer att ha fått information om de stigande kostnaderna för premier. Till exempel, dess politik brukade kosta ca 4,50 GBP per 100 GBP av tagit skydd, upp till maximalt 2.500 GBP månadsinkomst. Dock har premierna ökat till 7,35 GBP per 100 GBP av inkomsten och inkomsten gränsen har reducerats till endast 1,500 GBP.

Även förändringar som denna är skyllas på den nuvarande ekonomiska status, är du kvar undrar hur du kommer att överleva om du inte har denna typ av försäkring. Har du råd att vara sjuk eller skadad? Även om de flesta familjer skulle behöva svara “nej” till detta när som helst, har det inte funnits en tid då denna fråga skulle ringa så sant som det gör idag. I själva verket, med växande antal av arbetslösheten når över 2 miljoner bara i år och 3 miljoner som skall beräknas för nästa år, det har aldrig funnits en mer akut tid som behövs för en fast inkomst skyddsplan och försäkring för redundans än nu.

De flesta skulle tro att när saker och ting är som svårast, skulle försäkringsbolagen arbetar för att hjälpa dig igenom det. När allt inte dessa företag har lite mer pengar att leka med än vad vi gör? Och där har kommit alla sina pengar ifrån? – Från sina försäkringstagare, förstås. I själva verket finns det miljontals människor som har betalat för politik som redundans försäkring under många år under goda tider utan behövde utbetalning. Skulle inte du tror att nu mer än någonsin bolaget bör arbeta för att vara där för dig?

I slutändan kommer du att finna att dessa stora företag använder ursäkten att på grund av den extrema ökningen av fordringar och släpp in människor att teckna försäkringar, de måste höja premierna och detta är det enda sättet de kan fortsätta att erbjuda den politik. Kanske i framtiden dessa företag bör tänka på att ta ut sin egen inkomst skydd genom att inte betala enorma bonusar till bankirer men lägger nog undan så att när dessa olyckor inträffar de har mer än tillräckligt för sina värdefulla kunder.