där kan du handla för bostadslån eller inteckningar

Många företag, inklusive banker, kreditföretag, sparande och lån, försäkringsbolag, och bankirer inteckning, göra bostadslån. Långivare och villkor förändras ofta som nya företag verkar, gamla samman, och marknadsförutsättningarna varierar. För att få bästa, är det en god idé att jämföra lån och avgifter med minst ett halvt dussin långivare – eller för att få hjälp av en erfaren inteckning mäklare, som kan hjälpa dig att sålla bland de senaste erbjudanden.

Eftersom många typer av bostadslån är standardiserade för att följa statliga regler, är jämförelse shopping inte svårt. Men, måste du bestämma vilken typ av inteckning du är intresserad av först, oavsett om det är en fast ränta, justerbar ränta, eller någon form av hybrider. När du har minskat din sevärdheter till en viss storlek, typ och längd av inteckning – till exempel en 30-årig visstidsanställning inteckning för $ 300.000 – du kan vara redo att jämföra äpplen med äpplen.

Bolåneräntor och avgifter är oftast publiceras i fastigheter avsnitt av storstadstidningar och på inteckning webbplatser. Det är klokt att göra lite förskott forskning även om du väljer att arbeta med ett lån mäklare, så att du får en känsla för marknaden. Vissa lån mäklare ut direkt till konsumenten, andra samlar en avgift från långivaren (även om detta i slutändan lägger lite vad du betalar för din inteckning).

Var noga med att kolla in statligt subventionerade bolån, som erbjuder både no-kontantinsats och låg ner-betalning planer. Fråga också banker och andra privata långivare om några “första gången köpare” program som erbjuder låg kontantinsats planer och flexibla kvalificerade riktlinjer till låg-och måttliga inkomster köpare med god kredit.

Slutligen, glöm inte privata källor av inteckning pengar – föräldrar, andra släktingar, vänner eller ens säljaren av huset du vill köpa. Låna pengar privat är oftast det mest kostnadseffektiva inteckning av alla. Och dess popularitet ökar som kredit stramar.