dåliga krediter topplån med siffrorna

Dålig kredit topplån utgör en betydande del av bolånemarknaden. Enligt en färsk undersökning från Mortgage Bankers Association, ökade antalet topplån originations med 13 procent under andra halvåret 2005 och slutna topplån ökade med 33 procent. Undersökningen omfattade 114 långivare som har sitt ursprung $ 189.000.000.000 i topplån, många av dem till människor med dålig kredit.

Det finns minst fem siffror som avgör den slutliga kostnaden för en dålig kredit topplån: ränta, år på jobbet, kredit värdering, avsluta kostnader och sikt längd.

Ränta
Räntan på ett topplån är något högre än på en första inteckning för att det är i en underordnad ställning. Om låntagaren defaults och hemmet går till avskärmning, är den andra inteckning avvecklas efter den första, så att långivaren tar en större risk.

Räntan på en dålig kredit topplån blir ännu högre, så säger Steven Frank, Senior VP at Flexpoint Finansiering, en av landets största banker subprime inteckning. “En dålig kredit låntagaren är någon med en FICO poäng under 62. Han eller hon kommer att betala mellan 1,5% och 2% högre ränta för ett topplån, men det finns ingen brist på pengar eller villiga långivare i dåliga krediter bolånemarknaden. ”

Yrkesbana
När man överväger en dålig kredit topplån, långivare ser på låntagarens förmåga att återbetala lånet. Detta verifieras genom att kontrollera hans eller hennes nuvarande anställning och totala intäkter. Bolåneinstitut föredrar att låntagaren har varit anställd på samma plats under minst två år, eller har varit i samma typ av arbete under flera år.

Kredit värdering
Långivaren kommer också att undersöka hur låntagaren har uppfyllt tidigare finansiella åtaganden. Det är där en kreditupplysning och kredit värdering spelar in. En kreditupplysning listar en persons kredit aktivitet för de senaste åren. Det visar den högsta saldo, aktuellt saldo och betalning historia på varje konto. Negativa data såsom sena eller missade betalningar får raderas efter några år, men en konkurs kan bo i rapporten för upp till tio år.

Credit betyg (även känd som FICO betyg) sträcker sig från 900 ner till 300. En poäng på 680 eller högre innebär god kredit. En poäng mellan 620 och 680 kommer att orsaka de flesta bolåneinstitut att ta ett hårdare titt på en låntagare. Om antalet är under 620, som Mr Franks påpekar, faller personen i dåliga krediter sortiment och debiteras mer för en dålig kredit topplån.

Utgående kostnader
De avslutande kostnader förknippade med en dålig kredit topplån kommer att vara billigare än att refinansiering en första inteckning. Förutom mindre bearbetning avgifter, kan vissa långivare ut en up-front avgift i form av en procentsats av det totala lånebeloppet (känd som “poäng”). En låntagare kan också ha möjlighet att betala poäng för att sänka räntan på lånet.

Term längd
Ju längre det dåliga krediter topplån, desto lägre månatliga betalningar, men ju mer betald ränta totalt. Ju kortare topplån, desto högre månatliga betalningar, men de totala kostnaderna blir lägre. Det är i låntagarens intresse att välja kortast möjliga tid han eller hon kan rimligen råd.

Du kan få mer information en kostnadsfri offert på en andra inteckning på Bad Credit topplån.