dåliga krediter refinansiering – ingen tid som den nuvarande

Bara för att du har dålig kredit du kanske tror att du inte kommer att refinansiering din inteckning någon gång snart. Tja, muntra upp. Det är bara inte sant längre. Med bara lite tålamod, kan du vara på god väg att refinansiering din inteckning. En nyckel till din refinansiering ansträngning att höja din kredit värdering. Om det är under 680 eller så, kan du falla in i sub-prime kategori. I det förflutna, kan du glida ner till 650 intervall med vissa bolåneinstitut innan du utlöste sin sub-prime tröskel. Du kommer att spara stora pengar på din refinansiera genom att ge din kredit värdering en liten boost. Du kan förmodligen göra allt detta hända på bara några veckor, kanske ännu tidigare. Dessutom kan din kredit inte vara så illa som du tror. Även om det visar sig att du faktiskt inte har riktigt dålig kredit, kommer du fortfarande dra nytta av att höja det innan du gör ditt refinansiering.

Det första du bör göra är att få din gratis kredit rapport från någon av de tre kreditupplysningsföretag byråer, Equifax, Experian eller TransUnion. Slappna av, kommer det inte kosta dig ett öre. Du har nu rätt att få en rapport gratis varje år från vardera av de tre kreditupplysningsföretag. De flesta experter rekommenderar att du gör det som ett första steg för att få ett grepp om din kredit värdering. Dessutom bör du ordna att få dina rapporter utspritt på fyra månaders mellanrum. Så att du aldrig kommer att bli mer än några månader från en färsk kreditupplysning.

När du har din kredit rapport, kan du se om det är något du kan klara upp på kort sikt. Cirka 25% av amerikanerna har kreditupplysningar med åtminstone en del felaktiga uppgifter, så det finns en hygglig chans att du har något på det kan du rensa upp för att starta processen med att höja din poäng. Du måste skriva brev till de borgenärer som felaktigt rapporterar något på din rapport.

Några av de fel som kan uppstå är: konton som anges som grund som faktiskt betalas ut och konton som inte är riktigt din. De kan tillhöra någon med ett liknande namn eller personnummer. När bestrida eventuella poster kreditupplysning, se till att du noga dokumentera din position. Skicka aldrig något av den ursprungliga dokumentationen, bara skicka kopior. När du får någon kredit felaktigheter löst, det är dags att gå vidare till några andra saker du kan göra för att hjälpa din kredit värdering på kort sikt.

Varför ska du vara så intresserad av att höja din kredit värdering på kort sikt? Eftersom du kommer att spara stora pengar i räntekostnader, det är därför. Dessutom kommer din inteckning stänga sannolikt snabbare, och du kommer att ha en större pool av långivare att välja mellan. Så, även om du kanske har dålig kredit, bör du sträva efter att höja din kredit värdering så högt som möjligt innan du försöker refinansiering din inteckning.

Vad kan du göra för att höja din kredit värdering innan du får den inteckning? Det viktigaste du kan göra för att hjälpa till att öka din kredit värdering är att undvika sena betalningar. Om du har några betalningar som är sent, skicka in dem, i ilfart. Långivare titta på senaste sena betalningar närmare än de som är i åldern minst 24 månader.

Nästa sak du bör undersöka är din kredit nyttjande värdering. Som mäter den andel av din tillgängliga revolverande kredit som du för tillfället använder. Om du har kreditkortsgränser totalt $ 25.000 och ditt utestående kreditkort balanserar Totalt $ 15.000, är ??din kredit nyttjande värdering 60%. Ett notera här, se till att dina fordringsägare korrekt rapporterar dina gränser kreditkort. Om de är felaktigt anger dem som alltför låg, kommer det att sänka likaså din poäng kredit nyttjande.

Strategin är att snabbt haffar ett par extra poäng kredit värdering genom att betala ner så mycket av din skuld som möjligt. Dina roterande konton, såsom kreditkort och kundkort laddning är det viktigaste för denna strategi. Detta kommer också att hjälpa din skuld till tal, en annan siffra som används av bolåneinstitut för att bestämma ditt lån berättigande.

Om du kan höja din kredit värdering några poäng, kommer du att klara mycket bättre på bolånemarknaden. Du kan fortfarande behöva betala en högre ränta än om du hade stor kredit, men du kan få nytta av refinansiering ändå.