dåliga krediter hypotekslån är ute ..

Många människor gör antagandet att eftersom de har mindre än perfekt kredit, de spärrade formulär äga sitt eget hem. De är under intrycket att ingen kommer att lita på dem med en inteckning, medan detta kan ha en gång varit fallet, har reglerna luckrats upp något under de senaste åren. I stället undviker att ge bostadslån till människor med dålig kreditvärdighet som de var traditionellt benägna att göra, har kommit banker och andra inteckning i stället upp med inteckning produkter som är bra för människor med dålig kredit. Dessa dåliga krediter hypotekslån kan hjälpa familjer som annars inte skulle kunna köpa ett hem.

Du kan hitta dig själv att ha dåliga krediter för en mängd olika skäl. Du kanske har overspent med den första kreditkort tillbaka i college, ställts inför oväntade medicinska räkningar eller valfritt antal andra problem som sätter dig in i denna situation. Oavsett hur du fick dåliga krediter, kan dåliga krediter hypotekslån hjälpa dig att köpa ett hem. Men det finns några viktiga skillnader mellan en traditionell hypotekslån och en dålig kredit hypotekslån.

Den viktigaste skillnaden är den ränta du kommer att debiteras. Någon som har en bra kredit historia kan få en inteckning med en ränta mellan fem och sju procent, dåliga krediter hypotekslån kommer att bära en betydligt högre ränta än detta. Den högre räntan är långivarens sätt att skydda sig från den högre risken för default representeras av en låntagare med dålig kredit. På grund av detta, bör du söka efter ett lån med den lägsta räntan du kan hitta. Även detta kommer att ta tid, är de besparingar du får som ett resultat av detta är väl värt den tid och ansträngning.

Medan du jämför dåliga lån kredit inteckning, bör du också hålla utkik efter handpenningen procent. Detta är en liten andel av det totala lånet som du kommer att få betala i början för att säkra den. De flesta lån kräver en 5% handpenning, även med dåliga krediter hypotekslån, det kan vara högre. Detta är en annan aspekt på ditt lån sökning som du kommer att behöva ta hänsyn till.

De månatliga inteckning betalningar kan vara ganska hög med dessa lån. Du kan minska denna genom att välja en 30 år inteckning i stället A15 år ett. Till exempel, om du köper ett hem som kostar $ 150.000, kommer du att betala ca $ 800 per månad på en 15 år inteckning, i motsats till drygt $ 400 på en 30 år inteckning. Detta belopp, det bör noteras, inkluderar inte ränta.