dåliga krediter hypotekslån är inte omöjliga drömmar

Det är förståeligt om en person med en låg kredit värdering skulle tro att deras dröm om att äga sitt eget hem var praktiskt taget borta. Det är ofta svårt nog att få inteckning nödvändigt att köpa önskad hus eller lägenhet, så en dålig kredit historia är säkert inställd på att göra det omöjligt. Men i själva verket, med en dålig kredit hypotekslån, är förmågan att köpa fortfarande där.

Det faktum att världen har kämpat igenom den globala recessionen för pat åren, innebär att få någon form av lån är inte ett klappat och säkerhet. Men som med allt annat, om korrekta kriterier uppfylls då blir även bolån godkänts trots dålig kredit är inte uteslutet.

Anledningen långivare är beredda att ta risken är helt enkelt ner till det faktum att den stora majoriteten av människor med dålig kredit söker möjligheter att återfå en god kreditvärdighet. Genom inklusive bolån för människor med dålig kredit i sin lista över produkter, långivare har möjlighet att fånga upp en del av denna marknad. Men det tar inte från det faktum att det finns förutsättningar för varje inteckning lån godkännande.

förutsättningar för en inteckning

De förhållanden som råder för dåliga lån kredit inteckning är samma som med alla lån, med bevis på sysselsättning och inkomster både nyckeln bland dem. Det verkar vettigt, eftersom förmågan att återbetala lånade under en längre tid är central.

Chansen att få ett hypotekslån godkänts trots dålig kredit ökas dramatiskt om den sökande är i heltid, och företrädesvis har varit under några år. Detta visar att den sökande är sannolikt att behålla sitt jobb och inte finner sig sparken. Naturligtvis gäller med alla lån, inte bara bolån för människor med dålig kredit, är det viktigt att en inkomst fortsätter att tjänas, annars lånet inte kan återbetalas alls.

Andra villkor för att få en dålig kredit inteckning avser medborgarskap, rättslig status och ålder den sökande, vilket också är normala för presumtiva låntagare att mötas.

Men för vissa långivare finns det ytterligare villkoret att be om bevis på att samordnade insatser har gjorts för att förbättra dålig kredit poäng. Goda indikationer inkluderar ett litet lån skuldkonsolidering som regelbundet betalas eller framsteg som görs på kreditkort skuld, men om det finns ingen sedan få ett bolån trots dåliga krediter kan vara svårt.

Betydelsen av handpenningen

Betydelsen av handpenningen kan inte ignoreras när man talar om bolån för människor med dålig kredit. Under normala omständigheter, en handpenning på kanske 10 procent av fastighetsvärdet betalas för att säkra huset eller lägenheten. Genom att betala en mycket större insättning, säger 20 procent, kan långivarna se bestämningen köparen har, så de känner sig tryggare när de utfärdar en dålig kredit inteckning.

Och, eftersom det betalas högre belopp, är den nödvändiga lånet summan mindre, vilket gör långivarna gladare att bevilja ett hypotekslån trots dåliga krediter. Ur synvinkel av låntagaren, återbetalningarna är lägre, är den ränta som betalas mindre och inteckning varaktighet är också nere.

kredit-förhållande

Credit förhållandet avser den andel av diskretionära inkomster som tas upp av skuld, med den ideala förhållandet 40 procent skuld till 60 procent diskretionära inkomst. Så kan en inteckning för människor med dålig kredit godkännas om de dagliga kostnaderna är låga, medan det kan vara avvisa för dem med en bra kredit historia eftersom förhållandet är emot dem.

Att få en dålig kredit inteckning kan aldrig garanteras, men klart är att det är en mycket verklig möjlighet.