dåliga krediter bostadslån refinansiering en väg till mer hanterbara bolån

Att ha en skuld på flera hundra tusen dollar som hänger över våra huvuden knappast hjälper oss att sova på natten. Detta är särskilt sant när vi har låg kredit värderingar, men faktum är att lån alternativ är inte så begränsad just på grund av en dålig kredit historia, och vi kan lindra våra ekonomiska bekymmer genom att få dålig kredit refinansiering hem lån.

Det är allmänt trott att bostadslån godkända med dåliga krediter är svårt nog att skydda, strunt återvända ha lånet affären refinansieras. Men sanningen är att det finns många fördelar med att få en refinansiering affär, så mycket för långivaren som låntagaren.

Många långivare är gärna överens refinansiering hem lån med dåliga krediter, medan de totala fördelarna för låntagaren inkluderar förbättrad kreditvärdighet, lägre räntorna och, naturligtvis, mindre ekonomiska trycket på dina axlar.

hur det fungerar

Mekaniken för dåliga krediter bostadslån refinansiering är ganska rakt framåt, även om det kan verka ganska komplicerat. Enkelt uttryckt, är din befintliga bolån köpte ut och ett nytt avtal är överens, med lägre räntor som möjliggör lägre återbetalningar varje månad. Det råder föga tvivel om att när den finansiella skruven vrids, att möta befintliga bostadslån återbetalningar är en kamp, ??så lyfta denna börda är nödvändigt.

Den befintliga bostadslån, godkändes med dåliga krediter som en faktor, var utformad för att passa de budgetmässiga verkligheten på den tiden, men situationer kan förändras. Så, är refinansiering en del av att säkerställa en standard undvikas är.

Om ett 25-årigt lån på $ 200.000, med månatliga avbetalningar på $ 1000, togs ut för 5 år sedan, skulle beloppet av lånebeloppet som redan återbetalats vara så mycket som $ 50.000. Genom refinansiering hem lån med dåliga krediter, är den återstående $ 150,000 köpte ut, och betald ränta, med ett nytt lån.

Fördelar med en refinansiering Deal

Det finns två fördelar för en låntagare som utnyttjar av dåliga krediter bostadslån refinansiering. För det första, eftersom den ursprungliga bostadslån har återbetalats till fullo, är kreditvärdighet låntagaren förbättras. Attityden av utlåningen branschen är ganska enkel, så eftersom lånet har rensat poäng intjänas, oavsett om eller inte ett lån för att klara det.

Det andra, eftersom kredit värdering förbättras, kommer räntan långivare gäller bostadslån godkända med dåliga krediter automatiskt faller. Vad är mer, är den refinansiering lån $ 50.000 lägre än det ursprungliga lånet, vilket innebär att de månatliga återbetalningarna är lägre också.

Så, istället för återbetalning av $ 1000, kan den nya siffran är $ 800 per månad, vilket frigör extra pengar för andra räkningar och skulder som ska betalas med. Klart då, refinansiering bostadslån med dåliga krediter är en allround vinnande strategi.

ansöker om refinansiering

Processen att söka en dålig kredit hem affären lån refinansiering är ganska enkel. Det första steget att ta är att besöka din inteckning leverantör och diskutera de tillgängliga alternativen. Det är möjligt att närma sig en helt ny långivare, men på grund av den befintliga relationen, kanske en bättre affär fås från välbekant.

Det är också en bra idé att få en korrekt kreditvärdighet. Det kan ha ändrats sedan få din ursprungliga bostadslån godkända med dåliga krediter, och i vilken grad den har försämrats eller förbättrats kan vara inflytelserik, medan eventuella felaktigheter kan rättas till. Kom ihåg att kredit värderingar är nyckeln till refinansiering bostadslån med dåliga krediter, eftersom det kan påverka den nya räntan.

Slutligen, se till att alla papper är i sin ordning, eftersom detta kommer att granskas noggrant av långivaren. Ändå kommer en bra relation innebär att en gynnsam dåliga krediter bostadslån refinansiering affären kan komma överens, lyfta de ekonomiska påfrestningar och tillåta mer sömn-fyllda nätterna.